Christine Spersrud Haug, påtroppende bransjeleder for Virke inkasso.
Christine Spersrud Haug, påtroppende bransjeleder for Virke inkasso.

Næringsministerens kommunikasjonssjef skal lede Virke inkasso

Christine Spersrud Haug fra Nærings- og fiskeridepartementet er ansatt som ny bransjeleder i Virke inkasso.

Publisert

Christine Spersrud Haug er ansatt som ny bransjeleder i Virke inkasso fra 1. oktober, opplyses i en pressemelding onsdag.

– Jeg gleder meg veldig til å bli kjent med en bransje som hver dag jobber for å finne gode løsninger på folks betalingsutfordringer, og som bidrar til at bedrifter får betalt for solgte varer og tjenester. Inkasso er en spennende bransje som bidrar til en viktig samfunnsfunksjon i økonomien.

Fungerende kommunikasjonssjef de siste årene

Spersrud Haug har jobbet i Nærings- og fiskeridepartementets kommunikasjonsavdeling i forskjellige roller de siste 8 årene, og i en periode som taleskriver for næringsministeren og fiskeriministeren. Siden desember 2019 har hun fungert som kommunikasjonssjef for næringsministeren.

– Det siste halvannet året har vært sterkt preget av krisehåndtering rundt koronaepidemien, og et næringsliv som i stor grad har vært nedstengt på grunn av smittevernrestriksjoner. Det har vært en lærerik periode og jeg føler meg privilegert som har fått jobbe så tett på regjeringen i en slik historisk tid, selv om det også til tider har vært krevende. Jeg er stolt over det vi har fått til og jobben som er gjort.

Styrker laget

Hun er utdannet journalist, har en mastergrad i internasjonale relasjoner fra Australian National University, og har tidligere jobbet som journalist i Aftenposten, Dagbladet og Romerikes Blad.

Direktør for medlemsengasjement i Virke Irlinn Tystad, gleder seg til å få Spersrud Haug på laget.

– Christine har en spennende bakgrunn, som kombinerer mange års erfaring fra medier og kommunikasjon med god innsikt i næringslivet og forvaltningen. Dette vil komme Virkes medlemmer til gode i en spennende og viktig tid for inkassobransjen fremover.

Virke inkasso omfatter i dag flesteparten av norske inkassoselskaper og Spersrud Haugs oppgave blir å lede bransjearbeidet i en spennende tid for inkassobransjen. Hun skal jobbe videre med å sikre gode rammebetingelser og bygge omdømme for bransjen.

Powered by Labrador CMS