I en pressemelding på mandag annonserte Twitter at Spaces, eller Områder som det kalles på norsk, blir tilgjengelig for alle med 600 eller flere følgere.

Twitter Spaces blir tilgjengelig for alle

Clubhouse-konkurrenten Twitter Spaces er nå tilgjengelig for alle med 600 eller flere følgere. Funksjonen er allerede aktiv i Twitter-appen på både iPhone- og Android-telefoner for norske brukere.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I en pressemelding på mandag annonserte Twitter at Spaces, eller Områder som det kalles på norsk, blir tilgjengelig for alle med 600 eller flere følgere. Når du klikker på det blå pluss-tegnet for å skrive en ny tweet, får du nå opp Områder som et av valgene. Klikker du på det, kan du sette opp ditt eget praterom på Twitter.

Det eneste du trenger å gjøre for å sette opp ditt eget rom er å gi det et navn og klikke på ’Start området ditt’. Hvis du ikke vil prate bare med deg selv, så kan du invitere inntil 10 venner til å delta.

Twitter har bygget inn funksjoner som gjør det enklere for administratoren i et rom å kontrollere samtalen. Som administrator kan du skru av mikrofonen til enkeltdeltakere eller alle på en gang. Du kan også kaste ut uønskede brukere.

Når noen av de du følger på Twitter er arrangør eller aktiv deltaker i et område vil de vises med en lilla ring rundt profilbildet øverst i Twitter-appen, der du er vant til å se stories. Klikk på området, så slippes du inn og kan lytte til samtalen. Vil du delta i samtalen, kan du be om å få ordet. Du kan også gi tilbakemelding på samtalene ved å sende emojis.

En interessant funksjon som Twitter allerede har lansert er teksting i sanntid. Den fungerer til og med brukbart på norsk. Tekstingen gjøres ved hjelp av kunstig intelligens, så den henger litt etter lyden, men mine enkle tester viste at den takler norsk språk uten store problemer.

Aktive områder er markert med en lilla ring. For å lytte klikker du på ringen.

Flere funksjoner kommer

Twitter inviterer brukerne til å komme med innspill om hvilke funksjoner de ønsker seg i Spaces, men noen funksjoner har de allerede planlagt å komme med:

For å sikre at de mest attraktive innholdsskaperne velger Spaces som plattform, jobber Twitter med å skape inntektsstrømmer. En av de første funksjonene som planlegges er derfor muligheten til å selge billetter til området ditt. Du kan selv sette prisen og antallet billetter som legges ut for salg. Mesteparten av inntektene går til deg, men Twitter beholder en liten del.

En annen funksjon som er under utvikling, er bedre muligheter for planlegging på påminnelse om planlagte Spaces.

I dag er det kun én som kan være administrator av et område, men Twitter jobber med å gjøre det mulig å ha flere administratorer. Det vil gjøre det enklere å ha områder med mange deltakere.

Da er det bare å prate i vei. I Twitter Spaces er det ingen begrensninger på 280 tegn.

Powered by Labrador CMS