Hans-Wilhelm Steinfeld skrev rosende innlegg om Kasakhstan. Betalt av ambassaden i Norge
Hans-Wilhelm Steinfeld skrev rosende innlegg om Kasakhstan. Betalt av ambassaden i Norge

Hans-Wilhelm Steinfeld ble hyret inn av GK-konsulent for å skrive om Kasakhstan

Innlegget var betalt av den kasakhstanske ambassaden.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Vårt Land, onsdag.

De skriver at Steinfeld sommeren 2020 ble kontaktet av tidligere sjefredaktør i Dagbladet John Arne Markussen for å skrive et innlegg som kunne selgest inn for norske medium.

Vårt Land skriver at Markussen tok kontakt på vegne av PR-byrået Geelmuyden Kiese (GK), men at det er Kasakhstan sin ambassade i Norge som betalte for oppdraget.

Innlegget ble og solgt inn til Dagbladet, som reagerer på opplysningene om at Steinfeld fikk penger for å skrive innlegget.

– Dette gjør at vi må heve terskelen for å sjekke at det ikke finnes bakenforliggende avtaler når vi tar inn stoff, sier politisk redaktør Geir Ramnefjell i Dagbladet til Vårt Land.

Steinfeld deltok også på en konferanse ledet av den kasakhstanske ambassaden. Der sa han blant annet følgende:

– En ting folk i Kasakhstan er lei av, er den moralske pekefingeren fra vestlige demokrati. Det er tilrådelig å innføre demokrati og menneskeretter, men som Kjell Magne Bondevik minnet oss på – det tar tid å utvikle demokrati. Vi fikk vår grunnlov i 1814. Det tok nesten hundre år før kvinner fikk stemmerett. Så vi må være litt forsiktige med den moralske pekefingeren på dagen vi feirer 30 års selvstendighet for Kasakhstan.

Powered by Labrador CMS