Rune Alstadsæter. Cato Husabø Fossen

Rune Alstadsæter fikk toppjobb i politiet

Gir seg som Erna Solbergs høyre hånd for å bli lovens lange arm.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg valgte politiet fordi jeg vil jobbe for noe samfunnsnyttig, og så må jeg tørre å gjøre noe nytt, lære meg et område jeg ikke kjenner så godt. Menn som pusher 50 trenger nye utfordringer. Det tror jeg dette er, sier Alstadsæter (48) til Dagens Næringsliv.

Som KOM24 skrev om for to uker siden var Rune Alstadsæter på jobbjakt og hadde søkt på kommunikasjonsdirektørstillingen i Oslo politidistrikt.

Da sa han til KOM24 at:

– Jeg har vært heldig som har fått jobbe mange år sammen med Høyre og Erna Solberg. Etter at vi gikk ut av regjeringskontorene ble jeg med videre for å sikre kontinuitet blant rådgiverene og bygge et nytt lag rundt partiledelsen. Det laget fungerer nå svært godt.

Nå melder altså DN at han har fått jobben.

Avisen skriver at Alstadsæter får jobben på grunn av erfaringen fra både NRK, embetsverk og politisk toppledelse.

– Hans kombinasjon med erfaring fra statlig toppnivå, og forståelse for politiets samfunnsoppdrag gir ham et godt utgangspunkt for å lede og utvikle kommunikasjonsarbeidet ved Oslo politidistrikt. Som kommunikasjonsdirektør blir han medlem i politimesterens ledergruppe og blir viktig for å styrke vårt strategiske arbeid, sier politimester Beate Gangås til avisen.

Powered by Labrador CMS