En liste med informasjon om 533 millioner Facebook-brukere fra 106 land ble nylig delt på et hackerforum. 475.809 nordmenn er blant brukerne som er rammet. FOTO: Armin Weigel / DPA / SCANPIX

Data fra over 475.000 norske Facebook-brukere lekket på nettet

En liste med informasjon om 533 millioner Facebook-brukere fra 106 land ble nylig delt på et hackerforum. 475.809 nordmenn er blant brukerne som er rammet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Det var Business Insider som først rapporterte om lekkasjen. Listen skal bestå av navn, telefonnummer, epost, adresse, fødselsdato, brukernes Facebook-ID og annen profilinformasjon.

Ingenting tyder på at de lekkede dataene inneholder passord eller annen privat informasjon fra brukernes profiler. Hackerne skal ha skaffet seg tilgang til informasjonen gjennom et sikkerhetshull som ble tettet i august 2019. Det skal ikke dreie om hacking av Facebooks servere, men om misbruk av plattformens datagrensesnitt.

Business Insider har tatt stikkprøver av dataene i listen, og bekrefter at informasjonen er autentisk.

Selv om den lekkede informasjonen ikke inneholder passord så frykter sikkerhetseksperter at informasjonen kan brukes i såkalte phishing-angrep, hvor brukere lures til å gi fra seg passord eller annen sensitiv informasjon. En annen risiko er at kriminelle bruker informasjonen til svindelforsøk ved å utgi seg for å være andre Facebook-brukere.

Facebook har foreløpig ikke kommentert lekkasjen.

Powered by Labrador CMS