Etter mange år vekke er nå Vegar Stokset tilbake i Equinor.
Etter mange år vekke er nå Vegar Stokset tilbake i Equinor.

Vegar er ny kommunikasjonsleder i Equinor: – Utrolig godt å være tilbake

Opplever sin nye jobb som meningsfull.

Publisert

– Det kjennes nå utrolig godt å være tilbake igjen i selskapet, treffe gamle og nye kolleger, og ta fatt på spennende oppgaver som jeg har opparbeidet mye relevant erfaring for i mellomtiden, sier Vegar Stokset, som har begynt som kommunikasjonsleder i Equinor etter å ha vært i Eidsvia Energi i nesten 2 1/2 år.

I sin nye jobb skal han jobbe med Equinors prioriterte problemstillinger, eksempelvis selskapets energiomstilling og rolle i forbindelse med energisikkerhet i Norge og Europa. 

– Det er for eksempel veldig gledelig å se at satsningen på karbonfangst- og lagring (CCS) har skutt fart både i Europa og i USA, og at den norske satsningen på Langskip fortsetter – tross en timeout på Klemetsrud, sier han.

Stokset har lang bransjeerfaring. 

Han startet som journalist i Varden, hvor han var i nesten to år, før han gikk over til kommunikasjonsbransjen. 

Nå har han 25 års kommunikasjonserfaring fra energiselskaper som Hydro og StatoilHydro, samt Gassnova, Teknologisenter Mongstad, Grenland Group og Eidsiva Energi. 

I Hydro var han kommunikasjonsansvarlig for flere store olje- og gassutbyggingsprosjekter, med den formidable gassutbyggingen Ormen Lange som høydepunkt. Fra 2009 til 2017 var han kommunikasjonssjef på testsenteret for CO2-fangst på Mongstad (TCM), før han ble Gassnovas pressetalsmann for Langskip-prosjektet. De siste to årene har han, som alt nevnt, jobbet som pressetalsperson og kommunikasjonsrådgiver for Eidsiva Energi og Elvia.

Så på en måte er han kommet tilbake til der han var. 

– Jeg jobbet åtte måneder i StatoilHydro som det het etter fusjonen, og det var spennende. Men da jeg fikk tilbud om å være en del av konsernledelsen i et oljeserviceselskap, valgte jeg å slutte og flytte tilbake fra Stavanger til Oslo, sier han.

– Men hvorfor ville du tilbake?

– Jeg har de siste årene fulgt Equinor fra utsiden og sett hvordan selskapet har utviklet seg og fått en stadig mer sentral rolle både innenfor energiforsyning og energiomstilling. Jeg tenker det er særdeles meningsfullt å jobbe for et stort, internasjonalt selskap som forsyner 170 millioner mennesker med energi, samtidig som vi jobber utrettelig for at selskapet skal bli klimanøytrale innen 2050, sier han.

– Equinor får mye kritikk og blir beskyldt for grønvasking. Hvordan er det å jobbe med kommunikasjon i et selskap som får så mye kritikk?

– Jeg opplever at Equinor tar klima på største alvor, og er stolt av den rollen selskapet spiller i energiomstillingen. Fram til 2026 planlegger vi å investere om lag 23 milliarder dollar i fornybar energi, og innen 2030 forventer vi å øke andelen vi investerer i fornybar energi og lavkarbonløsninger til over 50 prosent av våre totale investeringer. Equinor har faktisk ambisjon om netto null utslipp i 2050.

Powered by Labrador CMS