Dette er en av bare 18 eksisterende CCXR-modeller. Det får nordmenn til å drømme seg bort.
Dette er en av bare 18 eksisterende CCXR-modeller. Det får nordmenn til å drømme seg bort.

Luksusbil til 15 millioner er den mest populære annonsen på FINN

Etterspørselen etter bruktbil øker, den mest populære annonsen er en Koenigsegg CCR til 15 millioner.

Publisert

– 2020 var et knallgodt bilår, men 2021 ser ut til å overstige fjoråret, noe trafikktallene for august også tyder på. Etterspørselen etter bruktbil er kjempehøy, og alt tyder på at mange nordmenn er på biljakt, forteller leder i FINN motor Eirik Håstein i en pressemelding.

I andre kvartal i år var det over 67 millioner besøk inn til FINN bil, noe som er en vekst på nesten seks prosent sett mot i fjor, og en vekst på 22 prosent sammenlignet mot samme periode i 2019.

Dieselbiler selger raskest

Håstein forteller at dieselbiler fortsatt er klart mest populært å kjøpe brukt på FINN, etterfulgt av bensinbil, elbil og hybridbil.

- Dieselbiler har også vært mer populært i år enn i fjor viser tallene våre - og det ser vi på tiden det tar å selge. De siste månedene har det i snitt tatt 21 dager å selge en brukt bil på FINN, men hvis du skal selge en dieselbil så tar det 19 dager. Til sammenligning tar det i gjennomsnitt 25 dager å selge en elbil, forteller han og legger til:

- Ellers viser tallene våre at det går raskere å selge en brukt bil, uavhengig av drivstoff, i år enn det gjorde i fjor. Igjen viser dette at det er høy aktivitet i bruktbilmarkedet.

Over 400,000 visninger

Og bilmerket som har solgt mest av på FINN hittil i år, hvis man ser på antall annonser markert med solgt, er Volkswagen. Den mest solgte bilen, uavhengig av drivlinje, er også Volkswagen Golf, etterfulgt av Volkswagen Passat.

Men den mest sette bilannonsen på FINN hittil i år, er langt ifra en Volkswagen.

– Vi ser gjerne en forskjell i hva slags bilannonser folk er inne og titter på, og hva slags biler som faktisk blir solgt.

Den mest populære og besøkte bilannonsen på FINN hittil i år er en luksusbil til 15 millioner kroner. Annonsen har over 400 000 visninger, og er en Koenigsegg CCR fra 2008.

I annonsen står det at bilen er «1 av bare 18 eksisterende CCXR-modeller til salgs», med en sekvensiell girkasse med opp- og nedsifting i DTM-stil. Kun 3 av de 18 bilene ble produsert med denne girkassen.

- Det er helt klart mange som bruker mye tid på å drømme seg bort og se på fine biler på FINN, og det er veldig ofte vi finner en luksusbil på topplisten over de mest sette annonsene, sier Håstein.

Powered by Labrador CMS