Rett før helgen avslørte daglig leder Marianne Danielsen i Engasjert Byrå at de har valgt å avvikle byrået fra 1.mai 2021.

Etter 12 år er det slutt for byrået

– Vi har ikke motivasjon og energi til å hele tiden finne nye løsninger, sier daglig leder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Engasjert Byrå ble etablert i Trondheim i 2009. Rett før helgen avslørte daglig leder Marianne Danielsen at de har valgt å avvikle byrået.

– Hvorfor velger dere nå å avvikle byrået?

– Det er ikke noe dramatikk i dette, men vi har tuftet hele vår strategi på møtet mellom mennesker. Det funket godt til midten av mars 2020, og vi hadde flere avtaler som ga oss en forutsigbarhet vi var fornøyde med, sier Danielsen.

Så plutselig mistet byrået, som mange andre, flere langsiktige avtaler da koronaen rammet landet. Hun forteller at byrået i løpet av våren 2020 og høsten 2020 har opparbeidet seg ny kompetanse internt.

– Vi måtte sette inn et annet gir og omstille oss slik at vi kunne gjøre tilsvarende prosesser som vi var vant til, bare digitalt. Det var krevende, men vi fikk det til, sier hun.

Men kundene ble færre.

Denne saken er også omtalt av MN24.

– Vi merker at våre kunder har gått over i driftsmodus og ikke strategimodus. Mange er opptatt av å gjennomføre det aller nødvendigste, og da kommer våre tjenester bak i køen, sier hun.

Danielsen forteller at de begynte å kjenne på det i løpet av høsten, men at de tenkte at det kom til å bli bedre over jul. Men byrået måtte starte 2021 på hjemmekontor, og de skjønte at dette var ikke noe som kom til å gå over med det første.

– Vi kom frem til at kanskje vi rett og slett skal ta kontroll over situasjonen, istedenfor at situasjonen skulle ta kontroll over oss. Da bestemte vi oss for å avvikle. Om du ser på regnskapet vårt ser du at vi ikke er i en situasjon der vi må avvikle. Dette er noe vi velger selv, sier hun og legger til at det har vært en «god intern prosess», men at det så klart er trist ettersom hun har drevet byrået i snart 12 år.

Årsregnskapet for Engasjert Byrå fra 2020 er enda ikke offentlig, men tall fra 2019-regnskapet viser at byrået hadde en omsetning på 11,5 millioner, en byråinntekt på 9,3 millioner kroner og et resultat før skatt på kroner 655 622.

– Vi er slitne

Hun forteller at Engasjert byrå har vært tuftet på engasjement, møtet mellom mennesker og nysgjerrighet. Det å ikke få møtes, gjør at byrået føler de mister mye av seg selv.

– Hadde det ikke vært for pandemien, hadde dere fortsatt driften da?

– Jeg tror det er en miks av mange ulike ting. Vi er helt avhengige av å møtes, og jeg vil si at korona er en viktig årsak til avviklingen. Vi kunne ha holdt på lenger hvis vi hadde sett at dette var en slutt innen to til tre måneder. Jeg tror denne situasjonen kommer til å vare langt utover høsten. Vi har ikke motivasjon og energi til å hele tiden finne nye løsninger. Jeg tror vi alle kjenner på at det er ikke noe vi ønsker å bruke energien vår på, vi vil bruke den på noe annet.

Danielsen opplyser om at byrået skal ha normal drift frem til slutten av april og at avviklingsprosessen vil tre i gang fra 1.mai. Alle de syv ansatte er i nye prosesser, der noe er mer besluttet enn andre.

Powered by Labrador CMS