– Det er mye nytt å sette seg inn i, og jeg kjenner jo på at kommunikasjonsavdelingen forvalter et veldig stort ansvar i Equinor, som er i en bransje hvor tillit og omdømme er så viktig for kjernevirksomheten.

Henrik Arnestad Salthe gir seg i Gambit H+K – klar for Equinor

Blir informasjonssjef for fornybart i fremvoksende markeder fra januar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Det var veldig rart å gå ut av døren på kontoret siste gang – jobben har vært en stor del av livet mitt de siste ti årene, og det har jo på mange måter vært mer enn «bare» en jobb også, sier Henrik Arnestad Salthe til KOM24.

Siden august 2011 har han vært i Gambit H+K.

– Selv om det er vemodig, så kjenner jeg aller mest på takknemlighet over alle de mulighetene og den tilliten jeg har fått både i Gambit og den internasjonale organisasjonen i H+K. Jeg har fått gå gradene i selskapet, være med på å starte og så lede kontoret vårt i Stavanger.

Han har både sittet i ledergruppen i Norge og i Norden, og har hatt ansvaret for internasjonale innovasjonsprosjekter og flere av byråets største kunder både i Norge og internasjonalt.

– Gjennom alt ansvaret jeg har fått og alle de flinke folkene og kundene jeg har fått jobbe med både hjemme og ute har jeg lært utrolig mye som jeg ikke tror jeg kunne lært på så kort tid noe annet sted i Norge.

En for god mulighet

Mandag tiltrer han den nye rollen i Equinor.

– Jeg blir informasjonssjef for fornybart i fremvoksende markeder. Det betyr at jeg får ansvaret for kommunikasjonen i land som er i en oppbyggingsfase i Equinors fornybarportefølje.

Han har en grad i Øst-Asia-kunnskap, og lovet seg selv for noen år siden at om det dukket opp en jobb hvor han kunne få brukt den bakgrunnen enda mer, så skulle han i hvert fall vurdere det.

– Når det da dukket opp i en bransje jeg kjenner veldig godt og i et selskap hvor jeg kjenner mange kjekke og flinke folk, så var det en for god mulighet til å la passere. At jeg fortsatt vil kunne bo i Stavanger og ha verden som arbeidsplass er definitivt også en bonus!

3. januar begynner nye arbeidsoppgaver og utfordringer.

Energibransjen er oppe i store endringer, og vi har sett fra diskusjonen både rundt strømpriser, oljebransjens framtid og vindkraft her i Norge at dette er et komplisert felt. Det syns jeg er veldig interessant.

– Forlater skuta med god samvittighet

I løpet av nesten elleve år i byrå har han jobbet mye med internasjonale aktører i H+K – både med å hjelpe flere av Norges største selskaper internasjonalt, og med internasjonale selskaper i Norge.

– I det arbeidet har jeg sett at kommunikasjon er en disiplin hvor man veldig tidlig støter på kulturforskjeller – og det kommer helt klart til å være et element av det i den nye jobben min også.

Og legger til at han nå beveger seg utenfor komfortsonen.

– Og det er en bra ting – da strekker man seg og utvikler seg. Det er mye nytt å sette seg inn i, og jeg kjenner jo på at kommunikasjonsavdelingen forvalter et veldig stort ansvar i Equinor, som er i en bransje hvor tillit og omdømme er så viktig for kjernevirksomheten.

– Hva tror du at du kommer til å savne fra å jobbe i byrå?

– Jeg kommer til å savne mange av kollegene mine, og så er jeg spent på hvordan det blir å ikke ha så mange ulike baller i luften på en gang. Det er svært høyt tempo i fornybarvirksomheten til Equinor for tiden, så det er nok å henge fingrene i.

Han har telt opp, og kom fram til at han har jobbet med 150 kunder gjennom de siste ti årene.

– Det sier noe om den variasjonen som har vært i Gambit H+K. Det blir spennende å se om jeg kommer til å savne den «schizofrenien», eller ikke.

Selv om han synes det er vemodig å forlate Gambit H+K, er han glad han forlater et byrå i god form.

– Jeg er glad for at jeg får overlevere en svært sterk kundeportefølje til mine arvtakere, og spesielt for å ha fått på plass Peter Schwarz som leder for Stavanger-kontoret før jeg slutter. Jeg opplever at det er utrolig god vind i seilene for Gambit i Norge og for H+K internasjonalt nå, så sånn sett forlater jeg skuta med god samvittighet, avslutter han.

Powered by Labrador CMS