Hans Geelmuyden sier han hyller en god debatt, men at Molde-gate har vært en total avsporing.

Hans Geelmuyden: – En kan ikke få folk til å gjøre noe som helst om det ikke er lov å gjøre feil

Kommunikasjonseksperten mener hele Molde-gate er en bitteliten sak.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Jeg hyller alltid debatt av enhver art. Men denne debatten var et sidespor, en avsporing, mener Hans Geelmuyden.

Han snakker om de siste dagers debatt rund statssekretær Peder W. Egseth og hans kontakt med ulike lokalpolitikere i Høyre og deres angrep på Arbeiderpartiet og Oslo.

Oslo-boblen

Tirsdag kveld hasteinnkalte statsministeren inn til en pressekonferanse. Temaet var den såkalte «Molde-gate» som har preget nyhetsbildet hele denne uken.

Statsministeren refset sin egen statssekretær Peder W. Egseth og sa at hun hadde gitt han en tydelig beskjed.

– Dette burde han ikke ha gjort, uttalte Solberg.

Hans Geelmuyden mener det er en bitteliten sak og viser til kommentator i Nordlys, Skjalg Fjelheim, sin post på Facebook der han skrev at «Dette er virkelig Oslo-bobla i sin reneste og absolutt mest konsentrerte form. For å være helt ærlig tror jeg folk flest gir blaffen. De sliter med korona og lever ikke sine liv på Twitter med spinn og politisk spill.»

Geelmuyden sier at saken handler om en sentral medarbeider som har hatt minst en finger med i spillet. Han har en rolle med å støtte lokale Høyre-ordførere, men som sentral medarbeider må han naturligvis være lojal mot SMKs strategi. Det var ikke Engseth denne gangen, mener han.

– Diskusjonen i går handlet om han ikke har forstått hva Erna gjør når hun forsøker å samle landet. Det er ganske alvorlig om han ikke skjønner det, sier Geelmuyden.

Men hvor alvorlig mener han feilen til Egseth var? Ikke så veldig stor. Han mener det var rett av statsministeren å gi Egseth en ny sjanse.

– Har fått skrape i lakken

– Jeg er enig med Erna Solberg. Jeg er et menneske som har gjort mange feil selv og jeg har sikkert ikke gjort den siste feilen. Vi har den samme filosofien i Geelmuyden Kiese. Man kan ikke få mennesker til å gjøre noe som helst, om de ikke har lov å gjøre feil. Og denne feilen er ikke stor nok. Det er i utgangspunktet en liten sak og liten feil, sier han.

– Men gjør dette noe med troverdigheten til Egseth?

– Det er ikke tvil om at han har fått en ripe i lakken, noen mener og han har fått en stor ripe. Men han har og fått anledning av sin sjef til å gjøre det bedre neste gang. Det viser Ernas raushet. Og ledere må være rause og i usikre tider må vi være ekstra rause. Ledere må slutte å tro at vi kan definere sannheten, sannhet må vi definere sammen, sier Geelmuyden.

Men der Hans Geelmuyden mener Solberg gjorde en god pressekonferanse på tirsdag, skrev kommentator i Bergens Tidende og tidligere valgkampmedarbeider i Sosialistisk Venstreparti at Solberg holdt årets flaueste pressekonferanse hittil og at det var en marerittstart på valgkampen til Høyre.

– Det er han i sin fulle rett til å mene. Jeg ser ikke bort fra at ens politiske ståsted påvirker. Hverken han eller jeg er objektive. Jeg er høyremann og han er sosialist. Det betyr ikke at han har rett og jeg feil eller omvendt. Vi har ulike briller. Men jeg synes Erna gjorde en god jobb i går, sier han.

Geelmuyden drar fram det at Solberg gav Egseth en ny sjanse som et høydepunkt under pressekonferansen og et tegn på Solbergs raushet og som et tegn på at hun er pragmatisk og ikke liker å gjøre endringer i organisasjonen.

– Andre mener det er en svakhet ved Solberg som statsminister?

– Jeg ser det annerledes. Slik jeg ser det kan hun tillate seg å være raus for hun har høy troverdighet og står sterkt som statsminister. Hadde hun vært svekket som leder kan det være hun hadde følt seg presset til å sparke Egseth, sier han.

Powered by Labrador CMS