Frisvold tiltrer stillingen 1. september 2023.

Paal Frisvold går til Greenpeace: – Skal motvirke norsk oljelobby i Brussel

Greenpeace har engasjert Paal Frisvold til å lede organisasjonens arbeid for å sette lys på den norske oljelobbyismen i Brussel.

Publisert Sist oppdatert

Greenpeace mener den norske regjeringen undergraver EUs energiomstilling når de fremmer olje og gass mot et EU som har vedtatt å fase ut fossil kraft innen 2050. 

Det kommer fram i en pressemelding. 

Frisvold har tidligere drevet fram Miljøstiftelsen Bellonas EU-kontor tidlig på 2000-tallet, etter at han hadde jobbet fire år ved EFTA-sekretariatet som fungerende sekretær for EØS-komiteen. 

Han har også etablert konsulentselskapet Geelmuyden Kieses Brussel-kontor og representert Norsk Industri. De siste tre årene har Frisvold jobbet for forskningsinstituttet SINTEFs EU-kontor i Brussel.

Kampen om klimapolitikken

– EU-landene er tydelige på at de ønsker å kvitte seg med all fossil energi. Men de siste årene har vi sett at den norske regjeringen forsøker å undergrave en offensiv klimapolitikk i EU, blant annet ved å arbeide for langvarige gassavtaler og oljeboring i Arktis, sier Frode Pleym, leder i Greenpeace Norge. 

I vinter avslørte Dagens Næringsliv at EU og Norge sto langt fra hverandre i forhandlingene om en grønn industriavtale. Mens EU ønsket et forbud mot oljeleting i Arktis, arbeidet Norge for langvarig støtte til fortsatt norsk oljeleting. 

– I Brussel har den norske regjeringen og lobbyister fra olje- og gassnæringen fått stå nærmest uimotsagt. Dette er en demokratisk mangel både i Norge og i EU, som jeg er glad for å bidra til å korrigere, sier Paal Frisvold.

Frisvold tiltrer stillingen 1. september 2023.

Powered by Labrador CMS