Oslo  20190314.
Illustrasjonsfoto:  Facebook appen.
Foto: Gorm Kallestad / NTB
Oslo 20190314. Illustrasjonsfoto: Facebook appen. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Nå skal ikke politikere lenger behandles annerledes på Facebook

Facebooks tilsynsråd har kommet frem til at de samme reglene skal gjelde for alle brukere - politikere eller ikke.

Publisert Sist oppdatert

Fremover skal ikke politikere få VIP-behandling fra Facebook Inc. Det skriver Silicon Angle.

Facebook har blitt kritisert for å behandle politikere på plattformen annerledes, ettersom de har fått publisere innhold som bryter med vilkårene. Unntakene er blitt begrunnet med at ytringsfriheten til politiske ledere er av stor nyhetsinteresse, og at den er i offentlighetens interesse selv hvis den er støtende eller mobbende. Facebook skal derfor ikke gripe inn selv om en ytring fra en politiker egentlig bryter med enkelte av retningslinjene.

Nå har imidlertid Facebooks tilsynsråd kommet frem til at de samme reglene skal gjelde for alle brukere - politikere eller ikke. Tilsynets medlemmer, som foreløpig teller 19 mennesker, består av både blant annet av jurister, menneskerettsaktivister, journalister og en fredsprisvinner.

NTB skriver at Facebook skal kunngjøre at de fjerner unntakene fredag. Det har to kilder opplyst til New York Times. Washington Post og The Verge sitter på lignende informasjon.

– Facebook kan ikke bare finne opp en sanksjon. Det er et sett fellesskapsregler, og Facebook er nødt til å holde seg til sine egne regler. Derfor har vi bedt Facebook om å finne en sanksjon som er i deres egne verktøykasse og ikke bare noen regler som skal finnes opp, uttalte tidligere statsminister i Danmark og nå medlem av tilsynsrådet, Helle Thorning-Schmidt under Nordiske Mediedager i år.

Powered by Labrador CMS