Pernille Louise Røe er ansatt som senior kommunikasjonsrådgiver i Norfund.

Ny kommunikasjons­rådgiver i Norfund

Pernille Louise Røe har gått fra UN Global Compact til Norfund.

Publisert Sist oppdatert

I nesten fire og et halvt år har Pernille Louise Røe arbeidet i UN Global Compact, FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv. I løpet av denne perioden har hun avansert fra kommunikasjonsrådgiver til kommunikasjonssjef, og deretter til direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt.

Nå har hun begynt i ny jobb som senior kommunikasjonsrådgiver i Norfund, statens investeringsfond for utviklingsland.

Altinget omtalte nyheten først.

Røe skriver på LinkedIn at det er uvant og litt vemodig å begynne det nye året i ny jobb. 

– Jeg ser tilbake på de siste årene med stolthet over organisasjonen jeg har vært med på å bygge opp i Norge, og optimisme over fremgangen på bærekraftsarbeidet i det norske næringslivet. 

I tillegg uttrykker hun takknemlighet for alt hun har lært og fått opplevd, prosjekter hun har deltatt i, utfordringer hun har fått bryne seg på, og ikke minst samarbeidet med et mangfold av mennesker, både nasjonalt og internasjonalt.

Røe har en bachelor i PR, kommunikasjon og media fra Høgskulen i Volda, og en master i politisk kommunikasjon fra Universitetet i Oslo. Hun har tidligere også jobbet i Flyktninghjelpen.

Leder for samfunnskontakt i Norfund, Per Kristian Sbertoli er begeistret over nyansettelsen: 

– Pernille har en erfaring og bakgrunn som gjør henne til et perfekt tilskudd til vårt arbeid med å synliggjøre Norfunds arbeid med å investere for å skape jobber og bidra i omstillingen til netto null i utviklingsland. Jeg ser fram til å ha henne med på laget, sier Sbertoli i en pressemelding. 

Norfundkonferansen, den digitale årsrapporten, nettside og pressearbeid vil være blant arbeidsområdene.

– Jeg har stor tro på næringslivets rolle i å nå bærekraftsmålene, og mener at Norfund er en viktig aktør for å bekjempe fattigdom og bidra til en grønn og rettferdig omstilling, sier Pernille Røe og avslutter: 

– Jeg har allerede blitt tatt godt imot og gleder meg til å komme skikkelig i gang.  

Powered by Labrador CMS