Jørund Rasdal Unneland, leder for kommunikasjon og merkevare i Frendegruppen.

Jørund Rasdal Unneland får ny kom-jobb i Frendegruppen

Frendegruppen står i startgropen for et helt nytt banksamarbeid for landets uavhengige banker og finansinstitusjoner. Nå har de fått med seg Jørund Rasdal Unneland som leder for kommunikasjon og merkevare.

Publisert

– Jeg gleder meg stort til dette. Det er et skikkelig privilegium å få lov til å være med til å bygge et helt nytt banksamarbeid fra starten av, med solide, selvstendige eierbanker i ryggen, sier Jørund Rasdal Unneland i en pressemelding.

Over sommeren starter opp i ny jobb som leder for kommunikasjon og merkevare i Frendegruppen.

Unneland har 25 års erfaring innen kommunikasjon og merkevare, med bakgrunn fra TV 2 og Rieber & Søn. Etter 12 år som kommunikasjonssjef og strategisk rådgiver i Knowit er ikke Unneland helt ukjent med bank- og finansbransjen. 

Han har blant annet jobbet med BankID, Vipps, Bulder, BN Bank, DNB, Sparebanken Vest og Brage Finans i ulike merkevare- og kommunikasjonsoppdrag.

– Jeg har hatt mye med bank å gjøre gjennom de siste årene, men gleder meg til å lære både bransjen og ikke minst alle Frendegruppens eierbanker bedre å kjenne. Dette var en utfordring som virkelig appellerte til meg, sier han.

Frendegruppen er et nyetablert samarbeid mellom Sparebanken Vest, Sparebanken Øst og Sparebanken Sør, De samarbeidende sparebankene (DSS), Lokalbank-alliansen (LBA) og tre Varig-selskaper. 

Alle selskapene har eierskap i produktselskapene Balder Betaling, Frende Forsikring, Brage Finans, Norne Securities og Verd Boligkreditt.

Hans Olav Ingdal er daglig leder for Frendegruppen, og er nå i sluttspurten med å sette sammen teamet som skal ta fatt på jobben med å skape det foretrukne valget for selvstendige banker og finansinstitusjoner.

– Jeg er veldig glad for at Jørund har takket ja til denne utfordringen. Vi blir et lite team fra starten av, og da er vi avhengige av å ha med ledere med sterk driv og dyp fagkompetanse, som kan dra fra start. Det får vi med Jørund på laget, sier Ingdal.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS