Gry Molvær Hivju er for tiden kommunikasjonssjef i Unicef Norge.

Gry Molvær Hivju er ny kom-sjef i Unicef Norge

Startet i jobben ved årsskiftet, og har et vikariat som varer ut oktober.

Publisert Sist oppdatert

Gry Molvær Hivju har lang erfaring fra blant annet TV, radio og film, og er blant annet kjent fra programmet «Schrödingers katt».

I 2019 var hun også med i NRK-serien «Olav» om Olav den hellige, sammen med ektemannen Kristoffer Hivju.

I januar i år ble hun kommunikasjonssjef i Unicef Norge. Der skal hun jobbe i et vikariat som varer ut oktober.

Unicef er FN sitt barnefond, og er på bakken i over 190 land for å sikre barn sine rettigheter. 

NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen, skuespiller Kristoffer Hivju og produsent Gry Molvær Hivju.
Tidligere NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen (til høyre) sammen med skuespiller Kristoffer Hivju og produsent Gry Molvær Hivju. Bildet er tatt i forbindelse med TV-serien «Twin».

– Med den situasjonen vi har no i verda, er det å jobbe for Unicef noko av det mest meiningsfulle ein kan halde på med. Med både Gaza og Ukraina har det vore mykje fokus på akutt naudhjelp, skriver Gry Molvær Hivju til KOM24.

Hun legger til at Unicef jobber langsiktig med helse, undervisning, rent vann og ernæring over hele verden.

– Her heime har vi og fokus på barn sine rettigheiter gjennom politisk påverknad, og då særleg for dei som veks opp i familiefattigdom. Det å fortelle alle desse historiene, som no er vår tids historie, for å skape endring, er ein omfattande, viktig, og variert jobb. Det trives eg særs godt med, fortsetter hun.

Molvær Hivju jobbet i NRK i over 22 år. Der jobbet hun med TV, radio, nett, nyheter, dokumentarfilmer og populærvitenskap. Hun har vært programleder, regissør og produsent, for å nevne noe.

Hivju har også en kunstutdanning, og skriver at hun er glad i det visuelle.

– Siste ti åra har eg budd periodar i utlandet, men har gjennom eige selskap regissert og levert fleire dokumentarfilmar, mest til NRK 1. Eg er og oppteken av klart og godt språk, og var juryformann for Kulturdepartementet sin nynorskpris for journalistar i åtte år.

Hun skriver at hun har vært heldig så langt, og at hun får jobbe med mye forskjellig. Både nasjonale og internasjonale saker.

– Det er ein særs variert kvardag med produksjon av innhald både tekst, bilete, film, til eigne kanalar, strategi, pressekontakt, medietrening, arrangement etc. Men det som er vesentleg for meg, er at Unicef som verdast største humanitære hjelpeoganisasjon for barn - gjer ein av verdast viktigaste jobbar, og eg er stolt og glad å få vere med i det arbeidet no, avslutter Hivju.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS