Bærekraftssjef i Power, Ine Opseth.

Ine Opseth (29) blir ny bærekraftssjef i Power

Fra 1. juni blir Ine Opseth ansvarlig for å forvalte Powers bærekraftsstrategi i Norden.

Publisert Sist oppdatert

Ine Opseth vil samarbeide på tvers av organisasjonen for å sikre at bærekraft blir en integrert del av driften og beslutningsprosessene. Hun får ansvar for Powers bærekraftsrapport og tiltak innen miljø, samfunn og økonomi, står det i en pressemelding fra elektronikk-kjeden.

– Ine har både kunnskapen og erfaringen som trengs i denne rollen, og kjenner selskapet godt. Vi er heldige som kan rekruttere internt til en slik rolle, sier konsernets finansdirektør Øyvind Flygind.

Den kommende bærekraftssjefen har en variert bakgrunn i Power, hvor hun har beveget seg fra salgsposisjoner til å lede logistikk- og ettersalgsavdelingen. 

Opseth har også en bachelorgrad i økonomi og en mastergrad i logistikk, med fokus på bærekraftige praksiser.

Power har allerede satt i gang en rekke bærekraftstiltak innenfor sitt virkeområde. Dette inkluderer RePOWER-panteordningen, håndtering av EE-avfall og batterier, kildesortering i alle varehus, emballasjeoptimering, solcellepaneler og elbilladere, fjerning av plastposer og testing av isoporpresse.

- Det gjøres utrolig mye bra. På den sosiale siden så har vi gode tiltak som Power@work med arbeidstrening i samarbeid med NAV, og vi har fått på plass gode systemer for varsling og GDPR brudd. Nå starter arbeidet med å bygge videre på disse initiativene og lede selskapet mot enda mer bærekraftige praksiser, sier Opseth.

Power mottar store mengder EE-avfall, batterier, lysstoffrør og andre elektriske produkter i butikkene. Panteordningen RePOWER krever gode prosesser for å sikre en trygg og miljøvennlig håndtering av elektronisk avfall.

- Når kundene leverer inn EE-avfall tilbake til butikken, blir det undersøkt om produktet kan repareres eller resirkuleres. Metaller som kobber og aluminium kan smeltes om og brukes på nytt, og plast kan gjenvinnes til å lage nye produkter. Dette bidrar til å redusere miljøpåvirkningen og bevare ressursene våre, sier Opseth.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@kom24.no

Powered by Labrador CMS