Nikolai Mathiesen er daglig leder og Hanne-Lene Dahlgren er bærekraftsjef i Team Tomorrow

Siden februar har Nikolai og Hanne-Lene sagt nei til oppdrag for to millioner kroner

– Det er den eneste og riktige måten å gjøre det på.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

(Klingenberg kino, Oslo): – Å være gründer og si nei til to millioner kroner svir. Men det er den eneste og riktige måten å gjøre det på.

Det sier Hanne-Lene Dahlgren, bærekraftssjef i Team Tomorrow.

Sammen med Nikolai Mathiesen startet hun opp influenserbyrået for bare noen måneder siden.

Redefinere ordet influenser

Alt de gjør skal være bærekraftig og de skal få influensere til å slutte å poste rabattkoder til ting vi alt har for mye av, i annenhver post

– Vi vil redefinere ordet influenser til noe å være stolt av å være. De klarer å kommunisere til folk på en måte mange folk i denne salen er misunnelige på. Da må vi jobbe sammen. Vårt mål er å få så mye kraft ut av influensermarketing som mulig, sier Mathisen.

Og ambisjonene er skyhøye.

– Vi skal bare samarbeide med merkevarer som har nok grønt fokus. Vi må kommunisere løsningene til nok folk og influensere har ekstremt stor Word of Mouth effekt, peker han på.

Og årsaken til det er at vi føler vi kjenner influenserne.

– 40 prosent av millenials sier de stoler mer på influensere enn egne venner. Vi føler vi kjenner de innmari godt og vi stoler mer på de vi føler vi kjenner, sier Dahlgren.

Men hvordan kan man finne de riktige influensere til din merkevare og sikre at de ikke reklamerer for tull dagen etter din kampanje?

– Det handler om verdiene til dine influensere. Du må se bort fra antall følgere, men se på verdiene deres. Det handler og om trygghet. Mange influensere kvier seg for å snakke om kontroversielle tema. Det er lettere å ikke mene noe, så da må du sikre at profilen står stødig med ditt budskap, peker hun på.

Det grønne skiftet

Sammen med Footprint har Team Tomorrow utviklet et sett med standarder som alle kunne se åpent og vite hva de står for. Byrået sier de skal bruke sin stemme og relasjoner til å gjøre en mer bærekraftig livsstil mer attraktiv og tilgjengelig.

– Vi deltar ikke i prosjekter som motarbeider det grønne skiftet, peker Dahlgren på.

Men hvordan kan de unngå å bli grønnvaskere? Det gjør de blant annet ved å bruke Dyrevernalliansens oversikt over hvem som har grønt lys. Det gjør det enklere for byråets åtte matinfluensere å vite hvem de kan jobbe for og ikke.

Og Mathisen og Dahlgren mener det fungerer å sette makt bak krav. De viser til Karen Elene Thorsen, som er bedre kjent som @Fattig.student, som gjennom fire år har samarbeidet med Rema 1000. Men mange av de produktene hun har reklamert for der, kunne hun ikke fortsette å markedsføre, skulle hun holde sitt nye byrås standarder. Men etter å ha snakket med Rema 1000 klarte de å komme fram til en løsning.

Og Team Tomorrow er tydelige på at det ikke er aktuelt å jobbe for hvem som helst. Selv om det koster.

– Vi har sagt nei til 14 kunder og to millioner kroner. Å være gründer og si nei til to millioner kroner svir. Men det er den eneste og riktige måten å gjøre det på, sier Dahlgren.

Men samtidig har selskapet og sagt ja til 39 kunder og de inntektene det fører med seg.

Nå har Team Tomorrow elleve profiler i stallen. Og nå er det stopp.

– Vi prøver å sette en ny standard, for vi vil at alle produktene skal være stolte av å være i teamet. Hver uke når vi ut til to millioner personer. Den makten vil vi bruke til noe godt, sier hun.

Ikke send manus!

Mathisen og Dahlgren peker på at klimasaken er kompleks og formidlingen er like kompleks. De mener at det mange merkevarer gjør feil er at de forventer at kundene dukker opp i deres feed.

– De er ikke i din feed, du er i deres, peker de på.

De mener merkevarene må holde det enkelt. Men at det som blir postet og må ha en aktiverende effekt.

Influenserbyrået har og et svært klart råd til de som vurderer å booke en influenser til sin neste kampanje.

– Det å formidle bærekraft via influensere er ikke det samme som en reklame på TV 2. Det verste du gjør er å sende et manus til en influenser. Du må bygge en relasjon og begeistre de først. Sender du bare en brief er forholdet dødt, mener de.

– Involver influenseren tidlig i prosessen, da får du en mer effektivt kampanje. Ikke behandle de som en vanlig reklamekampanje. Dette er folk

Powered by Labrador CMS