Elisabeth Gjerdsjø og hennes kollegaer i kommunikasjonsavdelingen i Sola kommune ville gjøre noe ekstra for studentene i kommunen. Det har vært en stor suksess.

Kommunens kommunikasjonsavdeling med populær ide:

Gir hjemvendte studenter godtepose og ber de holde seg hjemme og se på Netflix i julen

Stunt vekker oppsikt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Tanken bak det hele var at vi har et viktig budskap som vi ville ha ut til mange, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Gjerdsjø i Sola kommune til KOM24.

Julen 2020 blir en jul i koronaens tegn og det kan føre med seg mange utfordringer når studenter kommer hjem til mor og far fra over hele landet og gjerne utlandet. Så hvordan klare å stoppe en potensiell spredning av det fryktede koronarivuset?

Appellerte til tanter og bestemødre

Kommunens kommunikasjonsteam på fire kom opp med en ide som har slått veldig bra an i kommunen med nesten 30 000 innbyggere. Snop i bytte mot påminnelse om koronainformasjon!

Alle som kan vise studentbevis kan nemlig komme på kommunehuset og hente en snopepose kjøpt inn av kommunikasjonsavdelingen og laget til av ordføreren i kommunen.

De begynte med å prøve å komme i kontakt med kommunens unge, utflyttede, innbyggere via Facebook og Instagram.

Kommunikasjonsrådgiver Odd Kristian Stokka på handletur

– Men vi vet jo at det er mange unge som ikke er på Facebook og at det gjerne er mange som ikke følger kommunen i sosiale medier. Så vi appellerte til familien, foreldre, tanter og onkler og besteforeldre om å tagge en student som kommer hjem til jul.

– Det er det veldig mange som har gjort,blant annet foreldre som har brukt det for å ønske barna sine velkommen hjem, sier hun.

Men det ligger selvsagt en liten korona-baktanke bak det hele.

– Det som er viktig for oss er vi fikk ut en melding om smittevernreglene. At studentene må være i karantene i ti dager om de kommer fra utlandet og om de kommer fra områder med mye smitte så må de være veldig forsiktig de første dagene, sier Gjerdsjø.

LES OGSÅ: Statsministerens egne kommunikasjonsfolk gikk mot PSTs råd på farlig Irak-besøk

– Dropp festing, se på Netflix

– Dette er ikke tiden for å feste, vi oppfordrer til å se på Netflix og å være hjemme, sier hun.

Hun understreker at det er greitt at studentene treffer folka, men hun oppfordrer de til å gjøre det i mindre grad enn i en vanlig jul.

Hun sier at tanken bak spredningen av budskapet er at de skal være en koselig kommune og de vil gjøre det hyggelig for de som kommer hjem for å feire jul.

– Derfor har vi handlet litt ulikt snop lokalt her. Vi begynte med bare 30 snopeposer, de forsvant fort. Så nå har vi laget nye og vi kommer til å fortsette så lenge behovet er der, sier hun.

LES OGSÅ: Korona tvang Red Ant til å tenke annerledes. Det resulterte i nytt studio:– Verden har forandret seg

Mener studentene fortjener litt ekstra

Hun sier at de har gjort lignende stunt før, men ikke med så stor suksess.

Men hvorfor akkurat studenter?

– Det har vært et kjipt år for alle, men kanskje spesielt for de unge som har vært nødt til å studere digitalt. Derfor ville vi gjøre noe ekstra koselig, og vi syns de fortjener det, sier hun.

– Veldig stolte!

Sola kommune ligger tett innpå Stavanger, men er fortsatt en egen kommune. De har en kommunikasjonsavdeling på fire stykker. Gjerdsjø sier at de gjør det meste selv.

– Vi har ikke ressurser til å bruke mye byråtjenester, men føler vi likevel får til mye bra. Det er vi stolte av, sier Gjerdsjø.

Kommunikasjonsrådgiver Birgit Rodvelt på handletur

– For vi vet at det er mange større kommuner som lager store, flotte ting, men bruker byrå, legger hun til.

Hun sier at kunnskapen de har på avdelingen utfyller hverandre perfekt.

– Vi har ulike egenskaper, vi er gode på ulike ting og vi utfyller hverandre helt perfekt, sier hun.

Selv har Gjerdsjø vært på avdelingen i ett og et halvt år nå. Hun kom fra Norsk olje og gass, der hun hadde vært kommunikasjonskoordinator i en årrekke.

– Det beste med denne jobben er å få jobbe med ting som vanlige folk er opptatt av. Derfor må vi formidle med et klart språk, og formidle på en måte som alle folk forstår. Det syns jeg er kjekt, sier hun.

Det var lokalavisen Solabladet som skrev om dette først.

LES OGSÅ: Denne kommunen lykkes i sosiale medier: – Snakker det språket folk snakker

Powered by Labrador CMS