Helseplattformen er i hardt vær og har bedt om ekstern kommunikasjonsbistand.
Helseplattformen er i hardt vær og har bedt om ekstern kommunikasjonsbistand.

Helseplattformen er i hardt vær – får ekstern kommunikasjonshjelp

Hjalp til med blikk fra utsiden.

Publisert

– Vi har en avtale med Framom, som har bistått oss litt. Vi har hatt et lite møte med Framom, og vi har bedt om deres vurdering rundt hvordan vi står når det gjelder medieomtale, utfordringer rundt å få kommunisert budskapet og innretning på Helseplattformen, sier Tor Harald Haukås, kommunikasjonsdirektør i Helse Midt-Norge, til Adresseavisen.

Innføringen av det digitale journalsystemet skal ha ført til lengre ventelister, at pasienter har fått feil medisin og at driften har blitt dyrere på sykehuset. Statens helsetilsyn og Statsforvalteren har åpnet tilsyn mot St. Olavs etter flere alvorlige hendelser hvor Helseplattformen kan ha gått utover liv og helse, deriblant et dødsfall ved sykehuset.

Nå har altså Helse Midt-Norge gått til det skrittet å be om ekstern hjelp fra det nyoppstartede byrået Framom.

Avisen skriver at det var Det var Framoms leder Nils Heldal som leverte notatet:

– Jeg har hjulpet dem med et utenforstående blikk på hvordan kommunikasjonen rundt Helseplattformen er. Jeg kan ikke si noe om hvilke konklusjoner jeg gir, sier Heldal til Adressa.

Helseplattformen-prosjektet har kostet 3,8 milliarder kroner å få på plass. Styret for Helse Midt-Norge har vedtatt at den omstridte Helseplattformen skal utsettes ved sykehus i Midt-Norge.

Powered by Labrador CMS