Kommunikasjonssjef i Vipps Hanne Kjærnes, svarer de som mener Vipps ikke burde støtte Oslo Pride.
Kommunikasjonssjef i Vipps Hanne Kjærnes, svarer de som mener Vipps ikke burde støtte Oslo Pride.

37 000 har sendt Vipps-gaver med Pride-papir i juni – Men ikke alle støtter opplegget

Derimot støtter halvparten av de som vippser gaver Oslo Pride.

Publisert Sist oppdatert

Målsetningen om å samle inn 150 000 kr er allerede nådd, og nå er ambisjonen å doble donasjonene. Hele 37 696 Vipps-gaver med Pride-papir ble sendt frem til 17. juni, informeres det i en pressemelding.

– Våre partnere er stolte av Oslo Pride, men vi er også stolte av å ha Vipps med på laget, og arbeidet de gjør for å bidra til et mangfoldig og inkluderende arbeidsliv, samt løfte Oslo Pride. Vipps har tatt et tydelig standpunkt for skeives rettigheter og bidrar til å spre dette budskapet til hele landet, noe vi er svært stolt av, sier Fredrik Dreyer, styreleder i Oslo Pride.

I juni har brukerne hatt mulighet til å velge regnbuefarget innpakning når man sender gave i Vipps, og støtte Oslo Pride med fem kroner. Engasjementet har vært over all forventning, og halvparten av de som har sendt gaver hittil i juni ønsker å støtte Oslo Pride.

– At vi i år kunne gjøre det befriende enkelt for brukerne å støtte Oslo Pride når de sender gaver er noe vi alle sammen har engasjert oss stort i, spesielt når man ser resultatene det gir, sier kommunikasjonssjef i Vipps Hanne Kjærnes.

Men det er ikke bare ensidig jubel regnbuene i Vipps møtes med. Det har også kommet negative reaksjoner fra noen av brukerne, som ikke synes dette er en rolle Vipps skal ta.

– Nettopp derfor er det viktig at vi bruker vår stemme til å snakke om like muligheter for alle. Du kan ikke si at det ikke angår deg, det er en menneskerett å kunne være seg selv, og den kan vi ikke ta for gitt. Vi har muligheten til å nå ut til nesten fire millioner nordmenn, og da er det viktig at vi bidrar, avslutter Kjærnes.

Powered by Labrador CMS