Den danske strømmetjenesten Podimo skal jakte podkastlyttere i Norge.

Danske Podimo tar opp jakten på norske podkastlyttere

Lanseres over sommeren med flere kjente navn.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Etter sommeren kommer den danske strømmetjenesten Podimo til Norge. Da lanseres det norske innholdsbiblioteket på appen og allerede har flere store navn valgt å legge innholdet eksklusivt på Podimo. Jan Thomas, Solveig Kloppen, Lilli Bendriss og Tone Damli, vil alle ha et nytt podkastkonsept på plattformen. I tillegg vil Iselin Guttormsens G-punktet være å finne på Podimo.

– Podimo vil produsere egne konsepter og lage podkaster som de mener mangler i Norge. Podkastene våre vil berike og løfte lydmarkedet i Norge, forteller selskapets innholdssjef Lina Tandberg Martens, i en pressemelding.

Utfordrer med flere kjente navn

Podimo skal by på et kuratert utvalg av nye og eksisterende lydformater for betalende abonnenter. Jan Thomas vil dele en side vi ikke har sett fra han tidligere og Solveig Kloppen vil fortelle historier man ikke direkte forbinder med henne. Lilli Bendriss vil ta oss med dypere inn i sin verden, og Tone Damli skal ta med lytterne ut på en reise, opplyses det i samme pressemelding.

Podimo

Podimo er en abonnementstjeneste for podkast og lydhistorier, som deler sine abonnementsinntekter direkte med innholdsskaperne på plattformen. Siden lanseringen i Danmark i 2019 har selskapet vokst i en stødig oppadgående kurve, som har strukket seg over landegrensene til Tyskland og Spania, så vel som på tvers av det latinamerikanske kontinentet. Med ambisjoner om flere lanseringer globalt, er Norge neste land ut med å tilby kuratert innhold og personlige anbefalinger til sine abonnenter. Som abonnent får du tilgang til tusenvis av de beste podkastene, i tillegg til nytt og eksklusivt innhold som du ikke finner andre steder.

Kilde: Podimo.

– Det finnes så mange historier som ikke er fortalt ennå og vi savner en bredde innenfor innholdet som finnes i det norske lydlandskapet i dag. Vi er her for å gjøre noe med det, og bidra til et mer mangfoldig bibliotek. Dét er strategien vår, sier Martens.

Vil endre morgendagens lydformat

– Konseptene representerer et vannskille for podkastskaperne i Norge. Selv om det finnes veldig mange gode podkaster, savner vi mer bredde og variasjon i ideér og programledere. Vi skal overraske og utfordre lytterne på det de i dag er vant til å høre på, og endre oppfatningen av hva man finner på en lyd-plattform, forteller Norgessjef i Podimo, Fride von Porat.

Podimo er for tiden i samtaler med flere produksjonsmiljøer og uavhengige produsenter på leting etter de ufortalte historiene, som kan videreforedles til den neste store lyd-suksessen i Norge.

– Tilbakemeldingene er utelukkende positive. Det er åpenbart en underskog av historier som det for øyeblikket ikke våges å satses på av de største kjøperne i markedet, og der ligger også forretningsmuligheten vår. Vi er ikke i tvil om at vi kommer til å spille en stor rolle i utformingen av morgendagens lydlandskap i Norge, både når det kommer til brukeropplevelsen, produksjonen og måten å presentere lyd på, sier von Porat.

Powered by Labrador CMS