Margrethe Geelmuyden.

Margrethe Geelmuyden: – Vi slo til likevel

Geelmuyden Kiese styrker laget med to nyansettelser fra internship programmet

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– I år var vi faktisk usikre på om vi skulle ha interns i det hele tatt pga. Covid og nedstenging, men til tross for at vi ikke annonserte programmet noe videre fikk vi mange kvalifiserte søkere, sier Margrethe Geelmuyden.

Til høsten begynner Jafar Haidar og Trym Haakon Andenes Blaauw i faste stillinger i GK.

– Jeg ser frem til å jobbe med og lære av noen av de dyktigste fagfolkene, samtidig som jeg får muligheten til å bruke kunnskapen min på tvers av bransjer, sier HaidarVarierte oppgaver og høyt nivå blant kollegaer var utslagsgivende for at Blaauw takket ja til jobben.

Trym Haakon Andenes Blaauw

– Hovedvekten vil være analyse, og jeg kommer til å bruke ulike innsiktsmetoder for å hjelpe kunder, ansatte, sluttbrukere, media og øvrige interessenter til å kommunisere godt, sier han.

– Heftig og morsomt

Veien til fast ansettelse har for begge vært gjennom GKs Internship program. Etter flere intervjuer og praktiske oppgaver, sikret de seg seks uker med internship.

– Rekrutteringsprosessen krever langt mer enn en resirkulert søknadstekst. Prosessen besto også av en muntlig og skriftlig case, før den ble avsluttet med en gruppecase. Her ble det debatt med høyt tempo og kritiske spørsmål, helt ulikt andre rekrutteringssituasjoner, forteller Haidar.

Han gleder seg til å begynne i fast jobb, og tror dagene vil være en forlengelse av internship-perioden.

Jafar Haidar

– Oppgavene vil være varierte med analysearbeid og krisekommunikasjon. Jeg tror det vil være mange likheter med de seks ukene som intern, da vi ble kastet inn i ulike prosjekter og arbeidsoppgaver for å lære mest mulig.

Blaauw minnes en hektisk og morsom høst, og mener at han var heldig med tidspunktet.

– Jeg var nok litt heldig ettersom vi fikk brukt kontorlokalene, og nye arbeidsoppgave strømmet inn. I løpet av de seks ukene lærte jeg mye fra alle prosjektene jeg jobbet med, og fikk vist meg frem i forbindelse med disse.

Veien inn

Geelmuyden Kiese har sjeldent sommervikarer, men derimot et omfattende internship program for studenter. I år har de ti interns, og fire av disse vil jobbe gjennom sommeren.

– Gjennom programmet blir vi kjent med dyktige folk, og de med oss. Noen interns begynner hos oss i fast jobb etter endt utdannelse. Det er en viktig del av vårt DNA. Mange som jobber i GK i dag startet her som interns.

I over 20 år har de hatt dette programmet, og hun er svært fornøyd med å få med Haidar og Blaauw på laget.

– Vi gleder oss stort til de kommer. Haidar Jafar er fra NHH og tar nå en dobbel mastergrad på CBS og Bocconi. Blaauw har nettopp fullført sin masteroppgave på Indøk på NTNU.

Powered by Labrador CMS