Marit Hartmann bekrefter at Geelmuyden Kiese har hatt Kasakhstan som kunde.
Marit Hartmann bekrefter at Geelmuyden Kiese har hatt Kasakhstan som kunde.

Vårt Land: Geelmuyden Kiese har Kasakhstan på kundelisten

Publisert

– Vi hadde en avtale med landets ambassade i Oslo, og bisto dem med rådgivning innen kommunikasjon knyttet til business, kultur, historie og relasjonene til Norge både i 2020 og 2021, skriver Marit Høvik Hartmann i Geelmuyden Kiese i en e-post til Vårt Land.

Avisen har sjekket kundelistene til byrået, som bekrefter at de har hatt landet som kunder.

Landet har den siste uken vært preget av stor uro.

Kasakhstans autoritære president Kassym-Jomart Tokajev hevder at opptøyene i realiteten var et kuppforsøk, satt i scene av «væpnede militante» som ønsket en «maktovertakelse».

Minst 164 mennesker ble drept og over 2.000 ble skadd under uroen, og nærmere 8.000 er ifølge innenriksdepartementet i landet pågrepet, skriver NTB.

Vårt Land skriver at GK i fjor lagde et 24 siders stort annonsebilag, som ble distribuert gjennom Dagbladet. Blant bidragsyterne var tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik.

– For oss er det en forutsetning at kunden aksepterer åpenhet. Det gjorde Kasakhstan. Ja, Kasakhstan er et autoritært regime, men samtidig et land som spiller en viktig stabiliserende rolle i Sentral-Asia. Norge har hatt et godt forhold til Kasakhstan helt siden landet ble uavhengig, skriver Hartmann til Vårt Land.

Powered by Labrador CMS