For tre år siden satset Kasia Dynowska for fullt på gründerlivet og bedriften Nowa designverksted.
For tre år siden satset Kasia Dynowska for fullt på gründerlivet og bedriften Nowa designverksted.

Da Kasia Dynowska(34) flyttet fra Polen til Norge tok det to år før hun turte å jobbe som grafisk designer på fulltid

– De første to årene hadde jeg andre jobber, som servitør og i barnehage, mens jeg bygget opp selskapet mitt.

Publisert

I 2016 flyttet Kasia Dynowska fra hjemlandet Polen til den lille kystbyen Rørvik i Norge. I kofferten hadde hun med seg en master i grafisk design. Likevel skulle det ta to år fra hun kom til Norge til hun turte å satse på egen bedrift. Nowa designverksted, det skriver Namdalsavisa.

– Jeg opprettet det ikke lenge etter jeg kom til Norge, så jeg kunne ta på meg enkeltoppdrag. De første to årene hadde jeg andre jobber, som servitør og i barnehage, mens jeg bygget opp selskapet mitt. For tre år siden begynte jeg å jobbe med grafisk design på fulltid, forteller hun til Namdalsavisa.

Usikkert marked

At hun kunne begynne å jobbe med grafisk design på heltid var ingen selvfølge, og det tok tid å bygge opp eget selskap. Hun forteller til lokalavisen at noen var skeptisk om det var stort nok marked for en grafisk designer, samtidig mente andre at det var behov.

Etterhvert som at tiden har gått har hun fått flere kunder, og referanser som har bidratt til å bygge større muligheter.I tillegg til grafisk design, har hun også studert kunst. Målet hennes da hun bodde i Polen var å få en karriere innfor kunstfaget.

Trenger flere gründere

I 2017 ble det etablert 60.000 nye bedrifter, og ifølge Akademikerne trengs det 77.000 nye bedrifter i gjennomsnitt per år fram til 2040 for å sikre det norske velferdssamfunnet. Det vil si at det er behov for nesten 30 prosent flere gründere i Norge hvert år fram mot 2040.

– Hvis vi virkelig ønsker flere gründere må vi redusere risikoen, slik at flere tør å starte og drive virksomhet. Gründere opplever i dag for eksempel at tilgangen til sykepenger og pensjonsopptjening er dårligere enn for vanlige arbeidstakere. Her er det en jobb å gjøre, sier Akademikernes leder, Kari Sollien.

Powered by Labrador CMS