For første gang noensinne tilbys gratis mensbeskyttelse til alle før og under kvinnenes håndball-VM.

Gratis mensbeskyttelse for alle under håndball-VM

Et viktig skritt mot likestilling og nedbryting av tabuer rundt menstruasjon i idretten.

Publisert

Under håndball-VM som arrangeres fra 29. november til 12. desember i Stavanger og Trondheim, vil gratis menstruasjonsbeskyttelse være et tilbud for både spillere og publikum. 

Dette er mulig takket være et samarbeid mellom Norges Håndballforbund (NHF) og RedLocker, et selskap grunnlagt av to unge kvinnelige entreprenører.

Viktig milepæl

– Å tilby menstruasjonsbeskyttelse er en rettighet, for retten til å prestere på like vilkår. Det er en milepæl for likeverd og en mer likestilt verden. Menstruasjonsbeskyttelse er i likhet med toalettpapir et grunnleggende behor.

Det sier Liza Eriksson, grunnlegger og administrerende direktør i RedLocker i en pressemelding. 

Redlocker sine automater vil være tilgjengelig på DNB Arena i Stavanger og i Trondheim Spektrum. I tillegg vil alle spillere får utdelt hver sin toalettmappe fylt med menstruasjonsbeskyttelse som en del av samarbeidet. 

Bryter ned mensentabuet

Forskning viser at idrettsutøvere og trenere synes det er ubehagelig å snakke om menstruasjon, spesielt hos mannlige trenere.

Kun 30 prosent våger å ta til ordet, og samarbeidet mellom NHF og Redlocker er starten på å bryte ned barrierer og et steg mot synlighet. 

Thorir Hergeirsson som er landslagssjef for håndballjentene sier følgende om samarbeidet i en pressemelding:

– Dette er et veldig positivt initiativ, som jeg med glede stiller meg bak. Det blir stadig færre tabuer knyttet til kvinnehelse. Det er en positiv utvikling, som det er viktig at også vi mannlige trenere heier på og fortsetter å bidra til.

– Det er en bra start som jeg håper kan inspirere andre innen idretten og utenfor, da det er et naturlig behov på en arbeidsplass – i likhet med min, sier linjespilleren Maren Aardahl.

Powered by Labrador CMS