– Jeg syntes Vi er OSS’ måte å jobbe med mangfold virket spennende fordi byrået jobber praktisk og konkret med tematikken, forteller Hannah Lerfaldet.
– Jeg syntes Vi er OSS’ måte å jobbe med mangfold virket spennende fordi byrået jobber praktisk og konkret med tematikken, forteller Hannah Lerfaldet.

Vi er OSS har hentet tidligere festivalsjef for Trondheim Pride

Hannah Lerfaldet er ny prosjektleder i mangfoldsbyrået.

Publisert

– Jeg har fulgt med på Vi er OSS en stund, og etter nyttår tok de kontakt fordi de trengte en ny prosjektleder, noe jeg er veldig glad for. Jeg syntes Vi er OSS’ måte å jobbe med mangfold virket spennende fordi byrået jobber praktisk og konkret med tematikken, forteller Hannah Lerfaldet til KOM24.

Hun begynte å jobbe deltid i mangfoldsbyrået 1. mars, før hun måneden etter gikk inn i en fulltidsstilling som prosjektleder.

– Innenfor mangfoldsfeltet er mitt spesialfelt kjønns- og seksualitetsmangfold. Jeg har også erfaring med frivillighet og arbeid med psykisk helse, som begge er relevante når det jobbes med mangfold og inkludering.

Startet hjelpechat

Hennes første prosjekt er for Transcultural Art Production (TrAP), hvor det lages en kampanje for økt mangfold i kunst- og kulturbransjen.

– Kunst- og kulturlivet har fortsatt en lang vei å gå når det kommer til representasjon i alle ledd av en produksjon, og dette viktige arbeidet skal vi bistå TrAP med.

Hun har formell mangfoldskompetanse gjennom en mastergrad i likestilling og mangfold.

– Tidligere har jeg jobbet som festivalsjef for Trondheim Pride, og for to år siden startet jeg opp Mental Helse Ungdoms Hjelpechat. Herfra tar jeg med meg både kompetanse på skeiv tematikk og psykisk helse, men også frivillighet og arbeid i ideell sektor.

Lerfaldet er opptatt av at fordommer handler om mangel på kunnskap, og at kunnskapsøkning kan skje på flere ulike måter.

– En av disse er ved å gå foran som et godt eksempel som bedrift, og at ansatte og kunder kan lære av det som skjer i praksis.

Powered by Labrador CMS