Roar Wiik går fra journalistikken til NHO Nordland.
Roar Wiik går fra journalistikken til NHO Nordland.

Forlater journalistikken til fordel for NHO

Journalist Roar Wiik (30) fra lokalavisen Bodø Nu blir det nyeste tilskuddet til teamet i NHO Nordland.

Publisert

– Som journalist har jeg fulgt politikken og næringslivet tett. Dette er to områder som jeg er svært opptatt av og det å kunne jobbe i skjæringspunktet mellom disse virker som et spennende sted å være, sier Roar Wiik i en pressemelding fra NHO Nordland.

Med sin erfaring fra journalistikk, film og foto, vil han arbeide spesifikt med å løfte kommunikasjonen rundt næringspolitikken frem mot valget i 2025.

30-åringen begynner i sitt engasjement som kommunikasjonsrådgiver for NHO Nordland 1. mai. 

Han får hovedansvaret for å kartlegge partiprogrammene og utarbeide strategiske kommunikasjonsplaner i oppkjøringen til stortingsvalget høsten 2025.

– Rollen i NHO Nordland byr på nye utfordringer og nye oppgaver enn det jeg har hatt som journalist. Samtidig får jeg jobbe med tematikk som opptar meg og jeg får være med på å bidra til at Nordland blir et enda bedre sted å drive næringsvirksomhet i, sier Wiik i pressemeldingen.

Wiik, som snart fullfører en bachelorgrad i historie og har tatt emner innenfor kommunikasjon, strategi og markedsføring, har gjennom flere år vært aktiv i ulike verv i Bodø Seilforening. 

Hans engasjement for lokalsamfunnet og hans brede kontaktnettverk i Bodø og i Nordland ble lagt vekt på i rekrutteringsprosessen.

– Valget i 2025 blir svært viktig for næringslivet, og dermed også for lokalsamfunnene i Nordland. Med Roars omfattende erfaring og personlige tilknytning til næringslivet, er vi overbevist om at han vil spille en avgjørende rolle i å fremme våre medlemmers interesser og styrke næringslivets posisjon i regionen, sier regiondirektør Hans Christian Hansson.

Powered by Labrador CMS