Katinka Fagerhaug sier hun kommer til å jobbe hardt både i Humanas og Hans Henriks ånd for å få til store ting sammen med teamet sitt.
Katinka Fagerhaug sier hun kommer til å jobbe hardt både i Humanas og Hans Henriks ånd for å få til store ting sammen med teamet sitt.

Katinka Fagerhaug hyller sin forgjenger

Til tross for at Katinka Fagerhaug er veldig takknemlig for den nye rollen kommer det med en følelse av tristhet.

Publisert Sist oppdatert

– Det er med en blanding av stolthet, respekt og sorg at jeg påtar meg denne nye rollen. 

Det sier Katinka Fagerhaug, konstituert markeds- og kommunikasjonsdirektør i Humana omsorg og assistanse. 

Store sko å fylle

Grunnen til at denne rollen skal fylles er bortgangen av omsorgsforetakets tidligere leder, Hans Henrik Sørensen, en leder og et medmenneske Fagerhaug har utrolig stor respekt for. 

– Jeg sier alltid at det blir store sko å fylle. Men jeg tror ikke jeg skal prøve å fylle dem. Jeg tror jeg skal kjøpe nye sko og gå dem inn i stedet, mens vi pent setter skoene hans på «hedershyllen».

Når KOM24 spør hvorfor Fagerhaug ønsker å jobbe med kommunikasjon, sier hun:

– Å arbeide med kommunikasjon gir en unik mulighet til å påvirke menneskers tanker, følelser og handlinger. 

– Det gir rom for kreativitet, interaksjon med ulike mennesker, og det er et felt i stadig utvikling. Å forme omdømme og engasjere seg i samfunnsprosjekter gir ekstra mening og variasjon i arbeidet, fortsetter hun. 

Jobber med hodet og hjertet

Fagerhaug mener jobben er attraktiv av flere grunner. Hun peker på at den gir muligheten til å lede utviklingen av markeds- og kommunikasjonsstrategier for en organisasjon som daglig jobber for å leve opp til visjonen om at alle mennesker har rett til et godt liv. 

– Arbeid som rett og slett bidrar til å påvirke samfunnet positivt, sier hun.

– Vi jobber, som vår adm. direktør Mona Lien sier, både med hodet og hjertet i Humana – og det er det virkelig fint å få være en del av, legger hun til. 

Omdiskutert marked

Når det gjelder hennes hovedoppgaver i den nye rollen, sier Fagerhaug det blir ekstra engasjerende å få utvikle markeds- og kommunikasjonsarbeidet videre, sette klare mål og skape et veikart som fører dem dit. 

– Det blir litt som å få være med å male et bilde av hvem vi er og hva vi står for, sier hun. 

Hun innrømmer også at det vil være utfordrende å operere i et politisk omdiskutert marked, men at hun har tillit til sitt erfarne team som støtter henne. 

– De er gode støttespillere og mennesker jeg lærer masse av, avslutter Fagerhaug. 

Powered by Labrador CMS