– Å bli sett på denne måten er en kjempefin anerkjennelse av visjonen vår og de verdiene vi prøver å formidle. NRK Super har et sterkt engasjement for barn, inkludering og mangfold, sier redaktør Siril Heyerdahl.

NRK Super lagde TikTok: Måtte fjerne halvparten av meldingene grunnet hatefullt innhold

Prøvde å forklare barn og unge hva som hadde skjedd etter skytingen ved London Pub i Oslo natt til lørdag 25. juni.

Publisert Sist oppdatert

Etter skytingen ved London Pub i Oslo lagde NRK Super en TikTok-video der målet var å forklare barn og unge hva som hadde skjedd.

I etterkant tikket det inn 3500 meldinger, og redaksjonen så seg nødt til å fjerne 1700 av dem. Dette på grunn av hatefullt innhold.

– Flere av de unge i kommentarfeltet viste sympati med gjerningsmannen, eller kom med rasistiske ytringer fordi gjerningsmannen hadde iransk opphav. De med ekstreme ytringer så ut til å være mellom 15 og 25 år, mange av dem menn, sier redaktør i NRK Super, Siril Heyerdahl i en pressemelding.

Hun mener slike erfaringer forsterker viktigheten av å ha pålitelige, redaktørstyrte kilder som Supernytt der barna oppfordres til kritisk tenkning og til å være kildekritiske.

Barn lever sine liv i den samme digitale og kulturelle mediehverdagen som resten av samfunnet. Det er viktig at denne er fylt med noe mer enn ren underholdning, for fortellingene mediene gir til barna våre er ikke nøytrale, sier professor ved Institutt for spesialpedagogikk, Øistein Anmarkrud i samme meldingen.

Nå tildeles NRK Super Jonasprisen 2022 for deres innsats for økt inkludering og aksept for forskjellighet.

Powered by Labrador CMS