Tre år på rad er OEDs stand nominert til årets beste – målet er å klare det i år og

– Vi har jo en historie med å ha stander som skiller seg ut på ONS.

Publisert

(STAVANGER): Det sier Heidi Hagland, rådgiver i Oljedirektoratet til KOM24.

Energibransjen store møteplass ONS ( Offshore Northern Seas) blir endelig arrangert igjen etter fire års pandemipause og folk fra hele verden strømmer til Stavanger.

Ti gigantiske haller er fylt opp og det er sportsbilder, formelbiler, luksushelikopter, ting du trenger for å jobbe med olje og gass over og under vann, militære droner, Elon Musk og skinnende blanke stands over alt.

Men en stand skiller seg kanskje mer ut enn noen andre og det er Oljedirektoratets stand, som ser ut som om du er tatt med tilbake til 1950-tallet.

– Vi er myndighetene og vi kan gjøre ting annerledes, sier Hagland.

Kart var den store give away-en på Oljedirektoratets stand på ONS.

Hun sier at tanken bak standen, som opprinnelig var planlagt til ONS 2020, som ble avlyst på grunn av koronapandemien, er The NOR Way.

Fokuset deres er på det som de mener er unikt for Norge, hvordan vi jobber, hvordan vi deler data. Et annet fokus er det de kaller for Take pride in knowledge, stolthet og kunnskap, altså all kunnskapen de har opparbeidet seg de siste 50 årene.

For direktoratet fyller 50 år i år.

– Fortid - nåtid - fremtid er en rød tråd på aktivitetene vi har hatt gjennom året, forteller hun.

Men selv om standen, som er bygd av ProContra, ser ut som et klasserom fra 1950-tallet er den hypermoderne med skjermer i pultene, skjermer oppe på veggene som viser historien samt gamle og nye kart.

– Det skal være litt Harry Potter sitt klasserom. Men og med moderne element med informasjon tilgjengelig i bordet, sier hun.

OEDs stand på ONS

Hagland sier at tilbakemeldingene fra de som gjester standen har vært gjennomgående positive. Selv er de og godt fornøyde.

– Veldig, sier hun.

– Vi har fryktelig mye informasjon her, det er tettpakket med informasjon. Den har vi bearbeidet, sier hun og legger til:

– Det ligger mye arbeid bak denne standen.

– Er det dyrt?

– Alt er relativt, er det ikke det?

– Det koster litt penger å være her, men vi synes vi har en nedpå stand, sier hun.

Haglanf sier at konseptet står seg veldig godt med årets tema på ONS er «Trust»,

– Fordi kunnskap bygger tillit.

Powered by Labrador CMS