Hill+Knowlton flytter inn i nye lokaler og vraker Gambit-navnet.

Rune Wilhelmsen forlater Hill+Knowlton etter 15 år

– Nå gleder meg til å komme i gang i rollen som CFO i Paritee.

Publisert Sist oppdatert

Rune Wilhelmsen går fra Hill+Knowlton Strategies til Paritee hvor han blir CFO i holdingselskapet. 

Det melder Paritee i en pressemelding.

– Vi har ambisjoner om vekst i Paritee og jeg tror dette skal bli en veldig spennende epoke i mitt liv. Etter 15 år i Hill+Knowlton Strategies som global aktør skal det bli morsomt å være med på en ny reise i bransjen, sier Rune Wilhemsen i pressemeldingen.

Han kommer fra stillingen som global finansdirektør med et særskilt ansvar for å følge opp økonomi og finans i EMEA & APAC, Europa, Midt-Østen og Afrika, samt Asia og stillehavsregionen i Hill+Knowlton Strategies.

– Solide virksomheter innen sektoren kjennetegnes med gode rådgivere, så vel som gode og effektive driftsformer. Videre solid kontroll og styring av alle finansielle forhold. Nå gleder meg til å komme i gang i rollen som CFO i Paritee.

Det sentrale selskapet i Paritee i dag er samfunnsbyrået Geelmuyden Kiese som ble etablert i 1989 og har mer enn 140 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, København og Stockholm.  

– Det blir veldig bra å få Rune Wilhemsen med på laget, sier Jonas Palmqvist, CEO i Paritee og styreleder for GK Nordic i pressemeldingen.

Palmqvist peker på at Wilhelmsen har solid erfaring fra å lede og utvikle effektive økonomi- og driftsrutiner, så vel som strategisk erfaring i utvikling av selskaper som operer innen kommunikasjonsbransjen fra en rekke land. 

Wilhemsen har også vært styreleder for mange av H+K selskapene i EMEA og APAC, inkludert i Norge.

Rune Wilhemsen har bakgrunn som økonomisjef i Norges Skiforbund, CFO i kleskjeden Voice Norge, konsernregnskapssjef i det børsnoterte Itera ASA og revisor i KPMG. Han er utdannet Siviløkonom fra Handelshøgskolen BI. Han har jobbet i Hill+Knowlton Strategies siden 2008. 

– GK Nordic lanserte nylig oppkjøpet av PR-byrået Wikberg&Frisk i Sverige. I vår vekststrategi er oppkjøp og fusjoner et viktig virkemiddel og det er et område jeg vet Rune Wilhemsen har mye erfaring innen, sier Karne Lykkebo, konserndirektør og sjef for GK Gruppen i Norden 

Powered by Labrador CMS