– Gjennom stor tillit fra kollegaer og byråleder har jeg fått bryne meg på oppgaver som har vært både utfordrende og læringsrike, sier Mathilde Steen Pedersen.
– Gjennom stor tillit fra kollegaer og byråleder har jeg fått bryne meg på oppgaver som har vært både utfordrende og læringsrike, sier Mathilde Steen Pedersen.

Mathilde har praksis hos PR-operatørene: – En veldig bratt læringskurve

– Praksisperioden er kanskje en av de viktigste tingene man gjør gjennom studieperioden, sier praksisstudent Mathilde Steen Pedersen.

Publisert

– Jeg har jobbet flere år i retail tidligere, derfor følte jeg at markeds-PR var et naturlig valg da jeg skulle bestemme meg for hvor jeg ville ha praksis, sier praksisstudent Mathilde Steen Pedersen.

Hun tar en bachelorgrad i internasjonale studier ved Høgskolen i Østfold, og fikk oppfylt førstevalget sitt for praksisplass.

Steen Pedersen ønsket seg til PR-operatørene.

En forsmak på arbeidslivet

– Etter en samtale med byråleder, Petter Thorendahl, ble jeg kjapt ønsket hjertelig velkommen til min nye praksisplass.

Der begynte hun praksisperioden 18 januar, og vil være i byrået fram til påske.

– Praksisperioden er kanskje en av de viktigste tingene man gjør gjennom studieperioden, sier Steen Pedersen.

Et halvt år inn i studiet, ble hun, som mange studenter tvunget til hjemmeskole.

– Som de fleste studenter opplevde jeg den digitale undervisning som tung. Jeg var derfor veldig fornøyd da jeg fikk beskjed om at PR-operatørene hadde tilrettelagt for at jeg kunne være på kontoret slik at jeg slapp å sitte hjemme.

Oppgavene Mathilde får bryne seg på i PR-operatørene går blant annet ut på å skrive pressemateriell, mediekontakt, håndtering av sosiale medier og samarbeid med influensere.

– I starten av praksisperioden var det aller meste nytt. Dagene har bestått av kontinuerlig læring, noe som er viktig for å skape en helhetlig forståelse av arbeidet i byrået. Det man gjør i et PR-byrå er veldig varierende, noe jeg trives godt med. Selv syns jeg at praksistilværelsen har gitt en forsmak på arbeidslivet, og vist meg hvordan jeg kan knytte teori til praksis.

Føler seg som en fast ansatt

Hun tror mange kan oppleve det som litt skummelt å være i praksis, men hun er lettet over mottakelsen hun har fått hos PR-operatørene.

– Jeg har vel egentlig bare følt meg som om jeg er en fast ansatt som alle de andre som jobber her. Gjennom stor tillit fra kollegaer og byråleder har jeg fått bryne meg på oppgaver som har vært både utfordrende og læringsrike. Det har vært en veldig bratt læringskurve, noe jeg setter stor pris på, og det viktigste for meg med praksis er å kunne ta til meg mest mulig informasjon og erfaring. Konstruktive tilbakemeldinger har gitt meg mulighet til å utvikle meg videre, forteller hun.

Byråleder Petter Thorendahl er godt fornøyd med Steen Pedersen.

– Mathilde utpekte seg positivt fra første møte. Hun er genuint interessert i å lære og vi har på kort tid sett en positivt faglig utvikling og ikke minst bidrar hun også sosialt.

Powered by Labrador CMS