Lisa Hole og Julie Bratsberg har begge hatt et ønske om å arbeide i en bedrift som setter kundens behov i fokus og som skaper løsninger som gir verdi for kunden. Nå får de prøve seg hos Møller Bil i et internship for sommeren.
Lisa Hole og Julie Bratsberg har begge hatt et ønske om å arbeide i en bedrift som setter kundens behov i fokus og som skaper løsninger som gir verdi for kunden. Nå får de prøve seg hos Møller Bil i et internship for sommeren.

Julie og Lisa baserte eksamen på et ekte case for Møller Bil, endte med internship

– Vi håper å få prøvekjøre nye Audi e-tron GT.

Publisert

Høsten 2020 skrev studentene Lisa Hole og Julie Bratsberg eksamensoppgave i emnet tjenesteinnovasjon. Det førte til at de fikk tilbud om internship hos Møller Bil.

Eksamensoppgaven baserte seg på et ekte case for Møller Bil. Formålet med oppgaven var å finne løsninger for hvordan bedriften kan skape en god og langsiktig relasjon til kundene og som kan føre til at bedriften forblir både lønnsom bærekraftig på sikt.

– I etterkant presenterte vi resultatene våre for både markedsavdelingen i Møller Bil og ledergruppen i Møller Mobility Group. Omtrent en måned etter den siste presentasjonen ble vi kontaktet på nytt og fikk tilbud om internship i sommer.

Geunint interessert bedrift

Etter Hole og Bratsberg ble ferdig med bachelor i markedsføring og merkevareledelsen på Høyskolen Kristiania, ønsket de å få en dypere forståelse av markedet og forbrukeratferd. De ville tilegne seg ferdigheter og kunnskap for å utarbeide effektive strategier basert på innsikt fra analytisk arbeid. Derfor valgte de å ta en master i markedsføringsledelse.

I sommer skal Lisa Hole og Julie Bratsberg jobbe med tjenesteinnovasjon og konseptutvikling for Møller Bil. I tillegg skal de teste ulike konsepter de kommer frem til i løpet av sommeren.
I sommer skal Lisa Hole og Julie Bratsberg jobbe med tjenesteinnovasjon og konseptutvikling for Møller Bil. I tillegg skal de teste ulike konsepter de kommer frem til i løpet av sommeren.

Hole og Bratsberg har begge hatt et ønske om å arbeide i en bedrift som setter kundens behov i fokus og som skaper løsninger som gir verdi for kunden.

– Dette opplever vi at stemmer hos Møller Bil. Helt fra første brief med Møller Bil merket vi at de var genuint interessert i hva vi som studenter kunne tilføre av verdi. Dette har vist seg å være gjeldende også nå i sommer, da vi har fått mye ansvar og fritt spillerom til å utvikle egne ideer, skryter Bratsberg.

– I tillegg opplever vi at verdiene til Møller Bil stemmer godt overens med våre verdier; omtenksom, initiativrik, tydelig og åpne og ærlige, legger Hole til.

Teori i praksis

Etter arbeidet med eksamensoppgaven satt de igjen med høye forventninger til sommerens arbeidsplass. Til tross for dette er de allerede svært fornøyde med opplegget hittil.

– Vi får mulighet til å benytte ferdigheter og kompetanse vi har opparbeidet oss i løpet av studiene i tillegg til å arbeide kreativt. Ellers håper vi å få prøvekjøre nye Audi e-tron GT, sier Hole.

– Vi ser frem til å jobbe og lære av flinke kolleger, både de som allerede arbeider hos Møller Bil og de som har internship sammen med oss. Opplegget gir oss verdifull erfaring som kan benyttes videre i arbeidslivet og i jobbsøking.

Jentene forteller at fordelen med å være nyutdannet er at man har et “nytt” blikk på organisasjonen.

– På grunn av at vi ikke har erfaring om ting som ikke har fungert tidligere ser vi kanskje ikke de samme begrensningene, som igjen gjør at vi kan finne nye eller andre løsninger. I tillegg er vi begge motivert til å lære for å utvikle oss innenfor fagområdet, forteller Bratsberg.

Nylig levert master

Nylig leverte masteroppgaven de har jobbet med i vår, som omhandler hvilke virkemidler som kan tilrettelegge for impulskjøp av dagligvarer på nett. Etter en lang vår med masterskriving skal de nå ta en velfortjent ferie.

– Mine planer for ferien er å være mest mulig ved sjøen. Gjerne på en av øyene i Oslofjorden eller hytta på Hvaler, forteller Bratsberg.

– Jeg skal jeg hjem til familien min i Rendalen. Planen er å gå fjellturer, overnatte i hengekøya og stå på SUP dersom været tillater det. Om været blir dårlig hjemme pakker jeg i bilen og kjører dit solen skinner, avslutter Hole.

Powered by Labrador CMS