Ingrid Lønrusten Rogstad skal scrolle mindre på mobilen i 2024.
Ingrid Lønrusten Rogstad skal scrolle mindre på mobilen i 2024.

Julepraten

For første gang feirer Ingrid jul i eget hus

– Jeg gleder meg til å dekke bordet med mormors gamle damaskduk og krystall.

Publisert Sist oppdatert

KOM24 har stilt sju spørsmål til en rekke folk som jobber med kommunikasjon og markedsføring om året som har gått, og hva de gjør denne julen.

I dag er det Ingrid Lønsrusten Rogstad, kommunikasjonsansvarlig i byrådsavdeling for utdanning i Oslo kommune, som svarer.

– Hva gjør du i julen?

– I år skal vi for aller første gang feire jul i eget hus. Vi flyttet inn i nytt hus i vår, og driver fortsatt på med oppussing, men krysser fingrene for at det blir såpass klart innen julaften at vi kan ta imot overnattingsgjester. 

Jeg gleder meg til å dekke bordet med mormors gamle damaskduk og krystall. I romjulen planlegger jeg å ligge mest mulig på sofaen og se på julefilmer sammen med jentene mine på 4 og 6. I nyttårshelgen reiser vi på fjellet.

– Hva står på middagsbordet på julaften?

– Hos oss spiser vi alltid ribbe. Det blir ikke julestemning uten sprø svor og rødkål til. Jeg står for desserten og skal lage min spesialitet, som er pavlova med masse krem, bær og frukt. Skal prøve meg på en juletreformet versjon i år.

– Hva vil du anbefale andre å lytte til/smake på/lese/se eller høre denne julen?

– Mens vi venter på nye episoder av Makta, kan vi døyve ventetiden med en skikkelig god politisk biografi. Det finnes jo dessverre ingen nyere biografi om Gro, men jeg vil anbefale alle å lese Tillitsmannen om Martin Kolberg, skrevet av min kollega på rådhuset, Hege Ulstein. Den går også tett på regjeringstiden til Gro. Selv skal jeg prøve meg på 90-tallsklassikeren Gift med Gro av Arne Olav Brundtland i julen.

– Hva er det morsomste du har opplevd dette året?

– For en kommunikasjonsrådgiver som jobber tett med politikere, var det selvsagt utrolig spennende med kommunevalget i høst. Det var utrolig jevnt løp, men det ble jo byrådsskifte og vi har fått ny politisk ledelse. Det var vemodig å ta avskjed med de gamle, men har vært veldig gøy å bli kjent med de nye og deres politiske prosjekt. Jeg synes det er et privilegium å få jobbe sammen med ambisiøse politikere som virkelig vil noe – uansett politisk farge.

– Hva skal du bli bedre til neste år?

– Jeg har lyst til å bli bedre på å være ordentlig til stede, og scrolle mindre på telefonen, særlig når jeg er sammen med barna.

– Hva er din spådom for kommunikasjonsbransjen i 2024?

– Vi kommer sikkert til å snakke om, og bruke, kunstig intelligens enda mer. Jeg tror verktøy som Chat GPT kan bli en styrke for oss i kommunikasjonsbransjen, hvis det brukes riktig, kombinert med den kompetansen og erfaringen som vi allerede har. Hvis de kan bidra til bedre og mer presis kommunikasjon, så er det et gode.

– Hva er ditt nyttårsforsett?

– Det var dette med å scrolle mindre på telefonen da. Det kan kanskje kalles et nyttårsforsett? På tampen av 2023 har jeg også tatt opp igjen yoga. Det har jeg skikkelig lyst til å fortsette med i hele 2024.

Powered by Labrador CMS