Instagram tar grep. Nå kan du velge ut innil 50 kontoer du kan følge kronologisk på Instagram.

Nå lanserer Instagram kronologisk nyhetsstrøm

Algoritmene som styrer hva du ser på sosiale medier er gjenstand for mye kritikk, og mange ønsker seg algoritmefrie nyhetsstrømmer. Nå gir Instagram deg muligheten til å droppe algoritmene, og i stedet se alle postene i omvendt kronologisk rekkefølge.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Etter at Frances Haugen i fjor avslørte at Instagram selv var klar over at mange unge blir mer deprimerte av innholdet de ser på plattformen, har de vært under sterkt press for å endre eller fjerne algoritmene. Nå gjør de omsider noe med det.

Opp til deg selv

Det vil si, den vanlige nyhetsstrømmen på Instagram er fortsatt styrt av algoritmene, men du får nå muligheten til å i stedet velge en nyhetsstrøm som ikke er det.

Grunnen til at Instagram og andre bruker algoritmer til å styre hva du ser i nyhetsstrømmen er fordi det postes mye mer innhold på plattformene enn det du har mulighet til å se. For at du skal får med deg de postene du er mest interessert i, sorterer algoritmene postene basert på hva de tror du helt vil se. Uten algoritmene vil du gå kunne gå glipp av postene fra gode venner fordi du tilfeldigvis ikke var logget på Instagram da de ble publisert.

For å løse denne utfordringen har Instagram laget to kronologiske nyhetsstrømmer som du kan velge mellom:

Følger gir deg alle postene fra alle brukerne du følger i omvendt kronologisk rekkefølge, altså med de nyeste postene først.

Inntil 50 favoritt-kontoer

Favoritter gir deg alle postene fra de brukerne du har markert som favoritter i omvendt kronologisk rekkefølge. Det betyr i praksis at du er din egen algoritme, og selv velger hvilke brukere du helst vil se postene fra. Du kan markere inntil 50 kontoer som favoritter.

Den algoritmestyrte nyhetsstrømmen vil fortsatt være standard, men det er relativt enkelt å bytte. For å vise nyhetsstrømmen kronologisk, klikker du på Instagram-logoen øverst i venstre hjørne på appen. Da får du opp en liten meny som lar deg velge.

Facebook og Twitter har hatt en tilsvarende kronologisk nyhetsstrøm lenge. På Facebook heter den «Nyeste først», og finnes på menyen. På Twitter kan du velge kronologisk nyhetsstrøm ved å klikke på ikonet øverst til høyre i appen.

Powered by Labrador CMS