– Ambisjonene er å komme på pallen, det hadde vært gøy å få til

– Ambisjonene er å komme på pallen, det hadde vært gøy å få til

TRY-rådgiverne Kristian og Iselin er med i seil-VM

– Om noen hadde vært flue på veggen hadde de trodd det hadde raknet her.

Publisert Sist oppdatert

Det sier Iselin Koksvik Dahl, prosjektleder i TRY Råd til KOM24.

Sammen med byråkollega Kristian Skard er hun nå i begynnelsen av august med i VM for X-35-båter.

Sammen med sju andre er de en del av crewet på X-35 seilbåten Vortex.

Adrenalin

I år er VM for X-35-båter lagt til Norge og Åsgårdstrand. Arrangementet pågår hele denne uken med flere race hver dag rett utenfor Åsgårdstrand by. Dette er en konkurranse mellom helt like båter, såkalt entype-seiling.

– Det er litt adrenalin når det blåser mye, det er fart i båten og man kjenner man er med på konkurranse, sier Dahl.

Når KOM24 snakker med dem ligger de på fjerdeplass sammenlagt etter to førsteplasser og fire femteplasser etter seks race. Det er fem race igjen.

– Ambisjonene er å komme på pallen, det hadde vært gøy å få til, sier hun.

Dahl forteller at hun har vokst opp med en far som har seilbåt, men det var først for ni år siden da hun startet i arbeid etter studiene at hun tok opp seil-interessen, da det var flere av hennes daværende kollegaer som drev med seiling.

Hun seier at det er lagspill og det å få jobbe i team hun liker best med seiling. Og når starten går i konkurranser.

Bjeffing

– Noe av det morsomste er når det er bra vind og vi skal starte. Da er det mange båter som skal over linjen, man må ikke tjuvstarte, men man må og få en god plassering for starten har så sinnssykt mye å si, sier hun.

– Hvordan er det å seile sammen med en kollega som Kristian Skard?

– Det er hyggelig det. Man kan bjeffe litt underveis for alle har temperament, men det er fort glemt. Vi er gode på debrif og vi er fortsatt venner alle sammen etterpå. Men om man er flue på veggen underveis, da hadde man tenkt at nå rakna det her, sier hun og ler.

Årets VM er andre gang hun er på lag sammen med Skard. Han har seilt siden slutten av 20-årene.

– Alle må hjelpe hverandre

– Det er en utrolig morsom aktivitet hvor du får kombinert veldig mye egne ferdigheter og evner til å samarbeide. En konkurransebåt er aldri bedre enn det svakeste leddet på båten. Alle må hjelpe hverandre hele tiden, sier han.

Fra mandag i neste uke starter EM i ORCi (Offshore Racing Congress). Også dette mesterskapet er i år lagt til Norge, nærmere bestemt Hankø.

Her blir det både korte baneseilinger, men også lange havseilingsetapper. Dette er et mesterskap mellom ulike seilbåter som seiler etter et handikapsystem ut fra hvor raskt båten er.

Powered by Labrador CMS