Rambølls kommunikasjonsavdeling: (F.v.) Eskil Sand, Melisa Fajkovic, Gina Marie Qvale, Terje Elvsaas og Stina Johansen.

Hyller ingeniørene bak Nasjonalmuseet: – En glede å fortelle om det arbeidet vi har lagt ned

Ti år med arbeid er over. Rambøll feirer Nasjonalmuseet ved å løfte fram bidragsyterne til bygget.

Publisert

I juni har det nye Nasjonalmuseet vært åpent for publikum i ett år. Mer enn 1,5 millioner besøkende har allerede besøkt Nordens største kunstmuseum. Bak all kunsten skjuler det seg en annen kunst – ingeniørkunsten

– I forbindelse med jubileet ville vi i Rambøll skape intern stolthet for selskapets arbeid gjennom ti år med Nasjonalmuseet, og feire alle de menneskene som har bidratt til at bygget har blitt et slikt monumentbygg for fremtiden, forteller  kommunikasjonssjef i Rambøll, Stina Johansen, i en pressemelding.

Men hvordan fortelle om det som ikke vises? Resultatet ble å la ingeniørene fortelle om ingeniørkunsten bak Nasjonalmuseet.

– Ganske raskt falt vi ned på at vi ønsket å lage noe visuelt og fortelle historiene gjennom film. Den største utfordringen i arbeidet ble at vi bare kunne velge noen få ut av veldig mange fascinerende historier, fortsetter Johansen.

I samarbeid med Ellevill Produksjon ble det laget åtte filmer, fem knyttet til konkrete fag, og tre hvor oppmerksomheten i større grad er rettet mot menneskene som har løst oppgavene.

– Møtet mellom kommunikasjon og ingeniør ble spennende. Der vi på kommunikasjon ville forenkle, ville ingeniørene helst detaljere, men vi fant en gylden middelvei. De som hadde jobbet på Nasjonalmuseet skulle fortelle historiene og de måtte selvfølgelig få eie disse.

– Det har vært en glede å få fortelle om det arbeidet vi har lagt ned ved Nasjonalmuseet, sier Rambølls prosjektleder på «Prosjekt nytt Nasjonalmuseum», Ivar Barstad.

Powered by Labrador CMS