Smidesang & Lyng styrker satsingen på kunnskapsbedrifter i Oslo med ny senior rådgiver, Iver Kleiven.
Smidesang & Lyng styrker satsingen på kunnskapsbedrifter i Oslo med ny senior rådgiver, Iver Kleiven.

Smidesang & Lyng satser i Oslo- Iver ansatt i nyopprettet stilling

– Vi lever i et informasjonssamfunn med mange kanaler, og kravene til å formidle på en spiss og god måte øker. Det trenger mange hjelp til.

Publisert

Smidesang & Lyng styrker satsingen på kunnskapsbedrifter i Oslo med ny senior rådgiver.

I en helt ny stilling skal Iver Kleiven hjelpe byrået å vokse i Oslo.

Kleiven er tidligere journalist i NRK og Dagsavisen, og har jobbet flere år med forskningsformidling i Fredsforskningsinstituttet Prio. Hans siste rolle var senior kommunikasjonsrådgiver i Forbrukertilsynet.

Fokus på forskning og helse

Seniorrådgiveren skal jobbe med tekst og rådgivning. Samtidig skal han hjelpe aktører å forstå medielandskapet og hvordan de kan jobbe for å gjøre arbeidet sitt mer relevant og nå bredere ut.

– Vi lever i et informasjonssamfunn med mange kanaler, og kravene til å formidle på en spiss og god måte øker. Det trenger mange hjelp til, forteller daglig leder og seniorrådgiver Morten Smidesang til KOM24

Den nye stillingen kommer til å være tett på kunder innenfor forskning og helse.

– Hvorfor har dere valgt å fokusere på kunnskapsbedrifter?

– Nøkkelen til fornybarsamfunnet er kunnskap. I så måte er det er et privilegium og meningsfullt å jobbe med kunder som bidrar til å løse de store samfunnsutfordringene.

Smidesang mener kommunikasjon er avgjørende for at ny kunnskap og nye løsninger skal få effekt.

– Det er essensen av det vi jobber med; å gjøre ny kunnskap kjent, at kunnskap blir tatt i bruk. Det hjelper ikke om et forskerteam finner gode løsninger, om det ikke blir tatt i bruk.

Satser i Oslo

– Mange av bedriftene vi sikter mot har enten tilhørighet eller hovedkontor i Oslo. Det viktig for oss å være der kunden er, forklarer Smidesang om satsningen i hovedstaden.

Ambisjonen fremover er kontrollert vekst innenfor deres nisje:

–Fordelen med å være spesialisert, er at man har mulighet til å trene sammen og bli veldig god på ett område. Det ser vi at tiltaler både kunder og potensielle ansatte.

–Hvilken sammenheng har den nye ansettelsen med satsningen?

– Formidlingskompetansen som Iver sitter på er akkurat det aktørene trenger. Han gir oss enda mer kapasitet og enda større verktøykasse å spille.

– Jeg tror Iver blir en god rådgiver, han er samfunnsengasjert og nysgjerrig, avslutter Smidesang.

Skal løfte avdelingen i Oslo

– Jeg gleder meg til å komme i gang, det er et spennende selskap med en profil som passer meg godt, forteller Iver Kleiven.

Grunnen til at han ønsket å søke på den nye stillingen handlet om byråets kundemasse og muligheten til å jobbe med kunnskapsbedrifter, forskning og offentlig forvaltning.

– De har kunder med stor integritet og faglig tyngde. Dette passer meg og min bakgrunn veldig bra. Jeg har erfaring både fra akademia og fra omstillingsprosesser i forvaltningen. Kombinert med min journalistiske bakgrunn gjør det at jeg føler jeg har mye å tilby kundene våre.

Han syns det er bra at de satser i Oslo, og han er spent på å se hva de kan få til.

– Smidesang & Lyng er fortsatt et lite selskap, men jeg er klar til å bidra for at vi skal vokse, avslutter Kleiven.

Powered by Labrador CMS