– Jeg begynte å kjenne på at ok nå er jeg på vei inn i lettveggen. Jeg fikk en melding fra en venninne som var en sjekkliste på utbrenthet. Så stemte ikke alt, men det var ganske mye som jeg kjente litt på
– Jeg begynte å kjenne på at ok nå er jeg på vei inn i lettveggen. Jeg fikk en melding fra en venninne som var en sjekkliste på utbrenthet. Så stemte ikke alt, men det var ganske mye som jeg kjente litt på

– Jeg var ekstremt sliten

Eva Sannum snakker ut i egen podkast.

Publisert Sist oppdatert

Mange lyttere har savnet å høre stemmen til Eva Sannum i hennes egen podkast Tut & Mediekjør, som hun har sammen med sin byråpartner Svein Tore Bergestuen.

Sammen har de både podkast og kommunikasjonsbyrå.

Podkasten, som har mellom 6000 og 7000 avspillinger hver uke, skulle egentlig hatt årets første episode i begynnelsen av februar, men så ble den utsatt noen uker. Da den først kom var det uten Eva Sannum i studio.

I denne ukes episode var hun tilbake og der fortalte hun om hvordan hun hadde hatt det den siste tiden.

Atle Antonsen

Der snakker hun og Bergestuen om et influensavirus som gikk over til at hun bare var sliten.

– Jeg begynte å kjenne på at ok nå er jeg på vei inn i lettveggen. Jeg fikk en melding fra en venninne som var en sjekkliste på utbrenthet. Så stemte ikke alt, men det var ganske mye som jeg kjente litt på, sier hun i podkasten.

Hun fortalte at alt begynte å irritere henne og sammenligner seg med en Atle Antonsen-sketsj der han får total nedsmelting over noe ledningskrøll.

Bergestuen sier at de som kollegaer i byrået og merket at noe ikke var helt som det skulle. Det bekrefter Sannum også.

– Jeg var ekstremt sliten. Det er jo et resultat av mange ting. Vi har vært gründere i mange år, vi har jobbet mye. Vi har hatt det supergøy, men vi har jo hatt en jobb, bygget et selskap som har gått bra, det er ikke det. Men det er jo alltid en innsats som kreves. Så har det vært ting som har skjedd jobbmessig og andre steder, totaliteten blir litt mye da, sier hun.

Men selv om hun kjente at hun ikke var på topp, så var det en kollega som nærmest måtte beordre henne til å oppsøke legen og tok over situasjonen for Sannum.

Hun forteller også at hun har tatt flere grep i etterkant.

– Levd i en boble

Blant annet har hun gitt fra seg et styreverv, fjernet Facebook-appen fra telefonen sin og hun har byttet ut nyhetene om morgenen og erstattet det med mer lettbeint radiounderholdning om morgenen.

– Jeg har levd i en boble i to-tre uker hvor jeg ikke har forholdt meg til nyhetene. Det er litt deilig, men det er jo ikke en normaltilstand jeg liker å være i. men det var greit å ha en detox, sier hun.

Hennes medprogramleder Bergestuen sier at de har fått flere spørsmål fra både lyttere og journalister som lurer på hvor det har blitt av Sannum og han sier at hun ikke må se vekk fra at noe av det hun sier i podkasten kommer til å bli sitert.

Det stiller hun seg helt uforstående til.

– Jeg har aldri vært tilhenger av at folk driver og siterer litt personlige fortellinger fra podkaster, sier hun og forteller at hun liker det enda mindre når mediene prøver å la det se ut som om sitatene er kommet direkte til dem og ikke fra en podkast.

KOM24 har prøvd å komme i kontakt med Eva Sannum før publiseringen av denne saken, men hun har ikke respondert på våre henvendelser.

For ordens skyld: Sannum var leid inn som konsulent i utredningen av om KOM24 skulle etablerers eller ikke. KOM24 har også vært kunde av Sannum & Bergestuen.

Powered by Labrador CMS