Maren Kateraas, innholdsprodusent i TRY har ansvar for produksjon av innhold under seilasen i samarbeid med UiBs egne havambassadører.

TRY og studenter fra UiB på jordomseiling

Samarbeider om kommunikasjon underveis.

Publisert

Akkurat nå seiler 90 studenter fra Universitetet i Bergen (UiB) over Stillehavet for å spre kunnskap om hvor viktig havet er for en bærekraftig fremtid.

One Ocean Expedition er en jordomseiling med seilskuten Statsraad Lehmkuhl, hvor målet er å skape oppmerksomhet og dele kunnskap om havets sentrale rolle for en bærekraftig utvikling i et globalt perspektiv.

– Dette er en av de mest spennende oppdragene jeg har gjort. Å jobbe med å formidle bærekraft og spre kunnskap på vei over Stillehavet er veldig givende. Det å få lov til å lede en redaksjon med flinke studenter fra UiB med å lage innhold underveis føles veldig meningsfylt. Vi trenger at flere engasjere seg i bærekraft og da er det viktig å kommunisere dette på en måte som når frem til flere og blir relevant for målgruppen som i dette tilfellet er unge, sier Maren Kateraas i TRY, i en pressemelding.

Hun har bakgrunn fra en rekke norske TV-produksjoner og får brukt mye av sin tidligere erfaring på ekspedisjonen.

En opplevelse for livet

One Ocean Expedition er en del av FNs tiår med havvitenskap for en bærekraftig utvikling. Under One Ocean Expedition gjøres Statsraad Lehmkul om til et toppmoderne skip for forskning og utdanning. Fra mai til august 2022 har UiB 90 studenter ombord i skipet.

– Studentene lærer hvilke muligheter som finnes for å løse bærekraftsutfordringene og hvordan man jobber sammen på tvers av fagdisipliner for å finne gode løsninger. Samarbeid er vesentlig for å lykkes med å løse bærekraftsutfordringene og vi opplever at dette emnet engasjerer studentene på en helt annen måte enn forelesninger i et auditorium. Samtidig er det ikke til å komme unna at dette er en opplevelse for livet, sier kommunikasjonsrådgiver ved UiB, Jens Helleland Ådnanes.

– Helt unikt

Ti av studentene ombord har rolle som havambassadører. Deres jobb er å vise frem livet om bord på skipet og å formidle hva som er målet med reisen både gjennom en miniserie og produksjon av innhold til digitale flater.

– Vi har samarbeidet med Universitetet i Bergen gjennom en lengre periode nå og begynner å kjenne hverandre nokså godt. At en av våre innholdsprodusenter kan mønstre på en slik ekspedisjon og skape innhold med 90 deltagende studenter føles både naturlig og helt unikt, men samtidig ser vi hvordan vi i praksis kan utnytte hverandres kompetanse og få til fine ting på tvers av roller, sier kundeansvarlig Trine Hox i TRY Råd.

I tillegg til undervisingsdelen er skipet i et stort samarbeidsprosjekt med mange aktører i Bergen, og under ledelse av Havforskningsinstituttet. Skipet er utrustet til å være et tilnærmet fullt forskningsfartøy for denne 18 månader lange jordomseglinga.

Powered by Labrador CMS