– McKinsey har overlevert så langt. Jeg synes det er fascinerende hvor velfungerende nettverket av kompetanse fungerer globalt, sier Kim Ydse Krogstad.
– McKinsey har overlevert så langt. Jeg synes det er fascinerende hvor velfungerende nettverket av kompetanse fungerer globalt, sier Kim Ydse Krogstad.

Tidligere NoA-topp til McKinsey

– Jeg har gått fra et selskap til et annet der begge er ledende på det de gjør, sier Kim Ydse Krogstad.

Publisert

– Det er høyt tempo, det kjennes bra, og det er akkurat dette jeg vil gjøre, sier Krogstad til KOM24.

I en drøy måned har han jobbet for det globale konsulentselskapet, McKinsey & Company, i rollen som senior rådgiver. Før dette kan han se tilbake på hele tolv år i i NoA, og sist som Norgessjef for NoA-gruppen.

– Grunnen til at jeg ville gjøre noe annet enn NoA er fordi jeg måtte erkjenne at min hovedmotivasjon var knyttet til å rådgi klienter. Jeg har også kjent på et ønske om å jobbe som rådgiver på et enda høyere strategisk nivå, og i et globalt selskap.

Øverst på ønskelisten

I NoA handlet i økende grad hverdagen om ledelse av konsulentselskapene og i minkende grad om å jobbe i team for klienter. Avgjørelsen om å forlate NoA, tok Krogstad på våren i fjor.

– Planen var å jobbe ut året, og jeg hadde min siste offisielle arbeidsdag 31. desember.

– Grunnen til at jeg ville gjøre noe annet enn NoA er fordi jeg måtte erkjenne at min hovedmotivasjon var knyttet til å rådgi klienter.
– Grunnen til at jeg ville gjøre noe annet enn NoA er fordi jeg måtte erkjenne at min hovedmotivasjon var knyttet til å rådgi klienter.

Men Krogstad ble værende fram mot sommeren.

– Etter min siste offisielle dag, var jeg innleid som ekstern konsulent. Planen var jo egentlig å jobbe ut 2021, for deretter å ha en god pause og bestemme meg for veien videre.

Slik ble det altså ikke. Kun atskilt av en sommerferie, var han på plass hos sin nye arbeidsgiver forrige måned.

– Hvis man ønsker å jobbe i et konsulentselskap er det mange steder man kan gjøre det, men McKinsey er definitivt øverst på listen og et selskap som jeg kjenner godt til. De har en sterk posisjon i markedet, og jeg synes det er dypt motiverende å være en del av firmaet.

– Overlevert så langt

Forventningene var skyhøye før han begynte.

McKinsey har overlevert så langt. Jeg synes det er fascinerende hvor velfungerende nettverket av kompetanse fungerer globalt i McKinsey. Det er åpenbart smarte mennesker som jobber her, men det er ingen selvfølge at samarbeidet på tvers av landegrenser fungerer så sømløst.

Etter tolv år i NoA vil han for alltid ha sterke relasjoner til byrået.

– Det største savnet er menneskene, men selv om jeg har sluttet, betyr ikke det at disse relasjonene er borte. Jeg kommer alltid til å heie på NoA og alle som jobber der. Og det føles virkelig som om jeg har gått fra et selskap som er på sitt aller beste og ledende, til et annet selskap som er på sitt beste og ledende, bare i en annen bransje.

Powered by Labrador CMS