Petter Northug er mellom kjendisene som har åpnet opp dørene for serien. Nå jakter de internasjonale stjerner.
Petter Northug er mellom kjendisene som har åpnet opp dørene for serien. Nå jakter de internasjonale stjerner.

Storbritannia neste for Klarnas norskutviklede YouTube- suksess

Petter Northug avslutter årets sesong, nå jaktes det internasjonale stjerner for en britisk versjon.

Publisert

Helene Olafsen, Morten Hegseth, 80-talls idolet Dr. Alban, Jan Thomas og Dagny har en ting til felles. De har åpnet hjemmet sitt for Klarnas YouTube-seere. Fire sesonger med 12 episoder så langt har hittil hatt mer enn 4,9 millioner visninger – primært i Norge og i Sverige.

Det melder Klarna selv i en pressemelding.

Braksuksess

Sammen med et lite team på tre personer i Norge og Sverige har prosjektleder, regissør og tidligere skuespiller Malin Gregersen hatt en helt sentral rolle i utviklingen av YouTube-serien.

– Det startet med hjemmebesøk hos kjente, norske fjes som viste frem hvordan de bodde, favorittprodukter, garderobe og en god dose uformell prat. Det ble en braksuksess, og i fjor tok vi serien videre til Sverige. Det har fungert så bra at Klarna i Storbritannia vil å delta i neste sesong, sier Gregersen i pressemeldingen.

Til daglig fungerer hun som Senior Marketing Associate i Klarna Norge. Bare sesong 3 oppnådde mer enn 2,2 millioner visninger og over 40 millioner i potential reach.

Episodene har også blitt brukt som utgangspunkt for en rekke redaksjonelle artikler både i Norge og Sverige.

MTV Cribs

Nå håper Gregersen at det egenutviklede konseptet, som er inspirert av MTV Cribs og Vogue-serien 73 Questions skal tiltrekke seg store, internasjonale navn som åpner sine hjem for seerne.

Seerne kan skippe etter seks sekunder, men ser i snitt mellom fem og seks minutter.
Seerne kan skippe etter seks sekunder, men ser i snitt mellom fem og seks minutter.

– Jakten er i full gang, og jeg kan love at nordmenn også får blir med på hjemmebesøk hos store stjerner, sier hun.

Lang seertid

Episodene publiseres på YouTube og kjøpes som view-true ads for å skaffe visninger. Det betyr at seerne kan skippe episoden etter seks sekunder, men gjennomsnittlig seertid for alle visninger er mellom fem og seks minutter.

– Det er ekstremt lang tid for seerne på YouTube å bruke med en merkevare og «reklame». Disse tallene knuser alle «benchmarks», sier hun.

Klarna avslutter fjerde sesong av sin norskutviklede suksess-serie «Klarna Drops By» med et besøk hjemme hos Petter Northug nå i påsken.

Powered by Labrador CMS