Knut Knudsen Eigeland bytter ut journalistjobben med en karriere som kommunikasjonsrådgiver i det offentlige.

Forlater NRK etter 27 år – blir kommunikasjonsrådgiver på UiA

– Gleder meg til å se verden utenfor NRK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Jeg valgte å si ja til den jobben for Senter for likestilling har et samfunnsoppdrag på Sørlandet. De skal være en drivkraft i likestillingsutviklingen på Sørlandet, det trigger meg å jobbe med fagfolk som har god kompetanse på likestilling. Så sånn sett fortsetter jeg karrieren med å ha en jobb som har et samfunnsoppdrag, sier Knut Knudsen Eigeland til KOM24.

– Større potensiale

Etter 25 år som fast ansatt i NRK gir han seg nå for å bli kommunikasjonsrådgiver ved Universitetet i Agder.

Han sier at det er en spennende bransje han nå skal over til.

– Jeg har vært i NRK så lenge at jeg har fått lov til å gjøre veldig mye som journalist, blant annet har jeg vært i Dagsnytt. Jeg har søkt på kommunikasjonsjobber før, så det er ikke første gang jeg viser interesse for det, sier han.

Eigeland sier at han tror at han kan bruke sin kompetanse på et felt som han ikke kan så mye om.

Stillingen han skal gå inn ved Senter for likestilling er nyopprettet etter at de fire likestillingssentrene i Norge som er fikk en ekstra pott med penger.

– De har hatt en halv stilling i perioder, men ser at det er et større potensial som jeg skal hjelpe dem med å nå ut, ut i landsdelen og til resten av universitetet. De har en stor oppgave sånn sett, sier han.

Tanken er at Eigeland skal jobbe sammen med de på kommunikasjon på UiA, selv om de ikke jobber i samme avdeling.

– Rart å forlate NRK

– Om jeg skulle ha vært for meg selv, så hadde jeg tenkt at det hadde vært en utfordring. Men jeg skal jobbe tett med andre kommunikasjonsfolk, lære ting fort og dra nytte av kompetansen de har. Målet er å få til bedre samarbeid med resten av universitetet, sier han.

– Hvordan føltes det å si opp i NRK?

– Da jeg trykket på oppsigelsesknappen så føltes det helt greit, sier han og legger til at han ikke er av de som går ut av NRK og hytter med neven og synes at alt var mye bedre før.

– Det blir veldig rart å forlate NRK med mange gode og flinke kollegaer jeg har jobbet med. Det blir sikkert trist den dagen jeg leverer fra meg nøkkelkortet. Det blir en del av livet legger bak meg, sier han.

– Jeg gleder meg til å se verden utenfor NRK.

Powered by Labrador CMS