Kommunikasjonsdirektør Rita Lund Thune.

Nkom har ansatt ny kommunikasjonsdirektør

Rita Lund Thune er ansatt som kommunikasjonsdirektør i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

Publisert Sist oppdatert

Thune ble først ansatt i Nkom i september 2022 og har siden 1.1.23 fungert som kommunikasjonsdirektør. Hun tiltrådte stillingen 21. november.

Bred kommunikasjons­erfaring

Thune er utdannet journalist, og kom fra stillingen som Nordic PR-Manager i Fortum-konsernet og før det, som PR-ansvarlig i NorgesEnergi. Hun har også tidligere jobbet i NSB og i Kunnskapsforlaget Aschehoug og Gyldendal.

– Jeg ser frem til å jobbe videre med Nkoms kommunikasjonsarbeid. Særlig vil jeg legge vekt på hvordan vi strategisk og operativt kan løfte frem det viktige arbeidet som gjøres i vår sektor. Målet må være å bidra til økt tillit til digitale tjenester samtidig som vi bruker data og innsikt for å fremme viktige samfunnsdiskusjoner, sier Thune i en pressemelding.

I Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har Thune ansvar for et kommunikasjonsteam på fire, bestående av kommunikasjonsrådgivere, samfunnskontakt og digital markedsfører.

– Svært fornøyd med rekrutteringen

Etter en god og grundig rekrutteringsprosess er direktør Pål Wien Espen svært fornøyd med at Thune ble valgt.

– Vi kjenner hennes kapasitet og vet av vi får en erfaren, engasjert og dyktig medarbeider som vil løfte vårt strategiske kommunikasjonsarbeid ytterligere, sier Espen og legger til: 

– Thune har vist til svært gode resultater det siste året. Vi har i større grad enn tidligere maktet å være relevante i budskapene våre, og dermed økt kjennskapen og kunnskapen til flere viktige saker i vår sektor. Vi er sikre på at vi har fått den beste kandidaten til å lede Nkoms kommunikasjonsarbeid videre. 

Powered by Labrador CMS