Therese Manus og Kommunikasjonsforeningen vil ha et møte med Senterpartiet for å forklare de mer om hva en kommunikasjonsrådgiver gjør i jobben.

Kommunikasjonsforeningen: – Spesielt at regjeringen skal detaljstyre dette

– Usikker på om han skjønner hva kommunikasjonsbransjen jobber med.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

– Det er som mange har påpekt, det er vidt spekter av oppgaver som kjøpes inn, og om man ønsker å opprettholde den samme kommunikasjonsfaglige kvaliteten fra staten, uten å kunne kjøpe tjenester ved behov, så er det potensielt ganske dyrt å ansette ytterligere kompetanse internt.

Det sier Therese Manus, leder i Kommunikasjonsforeningen, tirsdag.

– Spesielt å detaljstyre dette

Hun responderer på den største nyheten i kommunikasjonsbransjen, tirsdag, da ble det klart at Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum har fått gjennomslag for sin kanskje fremste fanesak, nemlig at staten skal kutte i konsulentbruk ved å utvide egen kompetanse, og at statlige virksomheters kjøp av tjenester skal kraftig reduseres.

Manus reagerer på at regjeringen skal legge seg opp i en sånn sak.

– Det er spesielt at regjeringen skal detaljstyre dette. Det er noe man overlater til ledelsen i virksomhetene, de vet best hvordan man utnytter ressursene, sier hun.

Hun sier det gjenstår å se hva som skjer, for hun mener det er vagt hva som ligger i det som er kommet fram så langt.

– Det kan tolkes vidt, det er uklart hva man ikke vil kjøpe inn. Jeg skjønner ikke hvordan de skal overholde dette, sier hun og viser til at det er et vidt spekter av kommunikasjonstjenester som Staten kjøper inn hvert år.

– Manglende forståelse for faget

– Det er vanskelig å forstå om dette skal innbefatte alle kommunikasjonsfaglige tjenester, eller bare påvirkning, som han ofte nevner. Er det egentlig det han mener?, sier hun.

– Hva sier folk i kommunikasjonsbransjen om dette forslaget?

– Folk mener de har en manglende forståelse for hva kommunikasjonsfaget handler om, hvilket bidrag det gir til samfunnet og hvor viktig det er for samfunnet. God kommunikasjon bidrar til riktig og forståelig informasjon og gode tjenester. Det virker det ikke som om Vedum har tatt innover seg, sier hun.

– Hva vil dere gjøre nå?

– Vi ønsker å gå i dialog med han og gjøre vårt for å forklare mer om hvordan bransjen fungerer, sier hun.

– Vedum trenger kommunikasjonsfolk

Manus sier de kommer til å ta kontakt for å snakke med Sp.

– Tror dere at dere kommer noen vei med det?

– Alt kan potensielt endres og vi vil vite hvilke nyanser som ligger i dette. Dette har vært en kampsak for Vedum lenge, og jeg håper at han ved å tre inn i regjeringsapparatet ser at han trenger kommunikasjonsfolk blant annet til å få igangsatt regjeringens politikk og få ut informasjon til folket og at det vil endre hans syn noe, sier hun.

Powered by Labrador CMS