Thomas Amlie(21) fra Bærum studerer PR, kommunikasjon og media ved Høgskulen i Volda.

#Kommunikasjonsstudenten

– De viktigste prinsippene for god kommunikasjon er åpenhet og samarbeid

Thomas Amlie svarer i KOM24 sin spalte #Kommunikasjonsstudenten.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I den helt nye spalten #Kommunikasjonsstudenten ønsker KOM24 å sette fokus på studentene, og bransjens framtidige ansatte. I spalten får de fortelle om alt fra hvorfor de har valgt sin studieretning til hvilke forventninger og tanker de har om bransjen de er på vei inn i.

I dag er det Thomas Amlie som har svart på spalten. Han studerer PR, kommunikasjon og media ved Høgskulen i Volda.

Hvorfor valgte du akkurat dette studie?

– Det var litt tilfeldig at det ble dette studiet, ettersom jeg vurderte mye forskjellig. Jeg har dessuten alltid hatt en stor interesse for PR og media, og følte virkelig for å dyrke de interessene samt å utvikle meg innen den retningen. Jeg gikk til slutt for magefølelsen, og angrer virkelig ikke.

Har du en deltidsjobb/jobb ved siden av studie?

– Jeg har ikke akkurat noen jobb, men jeg er frivillig på Studenthuset Rokken her i Volda. Der er jeg PR ansvarlig, og styrer dermed all PR og kommunikasjon som kommer ut av Studenthuset. Noen ganger føles det faktisk som en fulltidsjobb, med mye å gjøre og et ønske om å yte mitt beste. Jeg trives utrolig godt med denne jobben, og har funnet en vei jeg virkelig ønsker å gå videre. Mine arbeidsoppgaver går ut på alt fra kontakt med management, pressemeldinger, organisering, promotering og billettsalg.

Hva tenker du om jobbmulighetene i kommunikasjonsbransjen?

– Jeg har fått inntrykk av at jobbmulighetene er utrolig mange og ikke minst varierte. Det spennende med bransjen, er alle de ulike retninger man kan gå basert på samme forkunnskap. Etter digitale seminarer og foredrag, har jeg fått god innblikk i de mange mulighetene man faktisk har. Alle bedrifter og organisasjoner trenger PR og kommunikasjon, og den bør være god.

Hvorfor er kommunikasjon viktig for deg?

– Kommunikasjon er så viktig ettersom det er noe man trenger i alle settinger. Det at kommunikasjonen internt er vel så viktig for at kommunikasjonen eksternt skal fungere optimalt og få resultater. Hvor vanlig er det ikke at man sier, «det er så dårlig kommunikasjon», til så mange ting? Dårlig kommunikasjon kan sette en stopper for mange prosesser og føre til at ting blir halvveis. Og når ting blir halvveis, kan dette påvirke motivasjon og engasjement som igjen bare påvirker negativt. Både personlig og for den eventuelle arbeidsplassen du jobber for.

Har du et forbilde/inspirasjonskilde i bransjen?

– Det er litt vanskelig å si, for jeg kjenner ikke til så mange navn i bransjen. Jeg føler at de som jobber med kommunikasjon ofte er nokså usynlige. Jeg inspireres dermed mer av å se god kommunikasjonsarbeid, spesielt fra kulturell virksomhet. Festivaler som Stavernfestivalen, har en god, fresh og inspirerende profil med oversiktig og god kommunikasjon. I min jobb som PR ansvarlig på Rokken, inspireres jeg også av andre konserthus og studenthus rundt om i Norge. Jeg burde absolutt gjøre mer research på hvem som faktisk står bak all den gode kommunikasjonen jeg inspireres av. Det synes jeg faktisk alle burde gjøre.

Hva tenker du er viktig for å kommunisere godt?

– Jeg tenker de viktigste prinsippene for god kommunikasjon er åpenhet og samarbeid. For at kommunikasjonen skal være toveis, er det sentralt at man hører på hverandre. Det skal være lett og åpent for å si akkurat det man tenker og ikke være redd for å komme med meninger og ideer. Gir man dermed respekt til de man kommuniserer med, er det lettere å få respekt tilbake. Blir man aldri hørt eller får en følelse av å bli overkjørt, vil det heller ikke være lett å delta i kommunikasjonen

Powered by Labrador CMS