Olav Amar Sherpa Rangsæter-Kråkenes studerer PR, Kommunikasjon og Media på Høgskulen i Volda.

#Kommunikasjonsstudenten

– Det er viktig med to-veis kommunikasjon slik at begge parter blir hørt

Olav Amar Sherpa Rangsæter-Kråkenes skulle egentlig bli journalist, men tilfeldighetene ville det annerledes.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

I den helt nye spalten #Kommunikasjonsstudenten ønsker KOM24 å sette fokus på studentene, og bransjens framtidige ansatte. I spalten får de fortelle om alt fra hvorfor de har valgt sin studieretning til hvilke forventninger og tanker de har om bransjen de er på vei inn i.

I dag er det Olav Amar Sherpa Rangsæter-Kråkenes som studerer PR, Kommunikasjon og Media på Høgskulen i Volda.

Hvorfor valgte du akkurat dette studiet?

– Egentlig så var jeg fast bestemt på at jeg skulle studere journalistikk. Men plutselig en dag, ved ren tilfeldighet, så kom jeg inn på PR-studiet inn på Høgskulen i Volda sine nettsider, der jeg fant PR-studiet. Jeg leste litt om hva det gikk ut på og innså egentlig der og da at PR og Kommunikasjon var noe jeg syntes var mye mer interessant og spennende, og jeg er veldig glad for at jeg tok den retningen. PR og Kommunikasjon høres kanskje litt kjedelig ut ved første øyekast, men jeg synes det er så interessant og moro. Angrer ikke ett sekund på at jeg valgte den retningen.

Har du en deltidsjobb ved siden av studiet?

– Jeg veldig aktiv i de fleste studentforeningene her i Volda, der har jeg ansvar for PR- og medieplattformene til studentforeningene. Det har bare ballet på seg og akkurat nå har jeg engasjert meg i litt vel mange studentorganisasjoner, men jeg synes det er så utrolig gøy! Vennene mine «erter» meg litt fordi de synes det er litt komisk at jeg melder meg inn i styret i alt mulig av studentorganisasjoner. Jeg ser på det som god erfaring, og jeg føler jeg har lært masse om PR og Kommunikasjon allerede, gjennom de ulike vervene jeg har tatt på meg her i Volda.

Hva tenker du om jobbmulighetene som finnes i kommunikasjonsbransjen?

– Jobbmulighetene innenfor kommunikasjonsbransjen er jo endeløse. Det trengs mennesker med kommunikasjons-utdanning i hvert eneste selskap, organisasjon og på hver eneste arbeidsplass. Det er noe jeg liker veldig godt med denne studieretningen jeg har valgt: Det er så mange valgmuligheter for hva en vil jobbe med. En kan jobbe med alt fra fiskeindustrien til mote-kommunikasjon.

Hvorfor er kommunikasjon viktig for deg?

– For meg er kommunikasjon viktig fordi det er overalt. Det er å finne i måten vi snakker med andre, arbeider og mye mer. Jeg synes det er viktig at vi får understreket viktigheten av god kommunikasjon på alle samfunnsarenaer og arbeidsplasser. God kommunikasjon er nøkkelen til så mye og det er også et mektig hjelpemiddel.

Har du et forbilde i bransjen?

– Mitt forbilde innenfor kommunikasjons-bransjen er tidligere PR-Volda-student og daglig leder i SplayOne, Maren Aas Nakken. Vi hadde foredrag med henne, og det var så spennende og lærerikt. Hun sitter på masse kunnskap og er i tillegg en skikkelig fet type! Hennes lidenskap og forståelse for kommunikasjon er inspirerende.

Hva tenker du er viktig for å kommunisere godt?

– Det er så mye å nevne. Men selv synes jeg at det er viktig med to-veis kommunikasjon slik at begge parter blir hørt. Respekt synes jeg også at er en utrolig viktig faktor for å kommunisere godt. I god kommunikasjon er respekt så viktig. For dersom en ikke gir respekt ,eller får respekt, så er det mye vanskeligere å få forståelse fra den/dem du prøver å kommunisere med. Det mener i alle fall jeg.

Powered by Labrador CMS