Annonseinntektene i sosiale medier er foreløpig langt mindre svekket som følge av koronakrisen, sammenlignet med de andre mediekanalene.

Krever at Facebook og Twitter fjerner anti-vaksineinnlegg

I et brev fremkommer anslag om at 59 millioner personer følger brukere som fremmer anti-vaksinebudskap på Facebook, Instagram, Twitter og YouTube.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Påtalemyndigheten i tolv amerikanske delstater krever at Facebook og Twitter gjør mer for å stanse spredning av falske opplysninger om koronavaksiner.

I et brev sendt til Facebook-sjef Mark Zuckerberg og Twitter-sjef Jack Dorsey, krever lederne for de tolv delstatens påtalemyndigheter at de sosiale mediene fjerner brukerkontoer som tilhører fremstående vaksinemotstandere.

– Personene og gruppene som sprer løgner og villeder amerikanere om koronavaksinenes sikkerhet, truer våre samfunns helse, bremser fremgangen i å beskytte våre innbyggere mot viruset, og undergraver den økonomiske gjenreisingen i våre delstater, står det i brevet.

Brevet er signert av New Yorks øverste juridiske leder Letitia James og gjengir tall innhentet av Center for Countering Digital Hate, der det fremkommer anslag om at 59 millioner personer følger brukere som fremmer anti-vaksinebudskap på Facebook, Instagram, Twitter og YouTube.

Videre anslås det i brevet at tolv brukerkontoer er ansvarlig for 65 prosent av anti-vaksineinnholdet som blir spredt på Facebook, Instagram og Twitter.

Brevets innhold ble kunngjort dagen før Zuckerberg, Dorsey og Google-sjef Sundar Pichai skal grilles via videolink i Kongressen torsdag om feilinformasjon etter USA-valget og angrepet mot Kongressen.

Powered by Labrador CMS