Kristina Ersek er ny medierådgiver i P4-gruppen.
Kristina Ersek er ny medierådgiver i P4-gruppen.

P4 rigger seg for kraftig vekst i det digitale lydmarkedet - ansetter fra Carat

P4-gruppen fortsetter å investere betydelige ressurser i digital lyd og målrettet annonsering på tvers av radio og podkast, og ansetter den erfarne medierådgiveren Kristina Ersek fra Carat.

Publisert Sist oppdatert

Ersek har jobbet i mediebransjen hele sin aktive yrkeskarriere, og startet i byrå etter først å ha vært noen år i TV-bransjen. Hun har utviklet seg fra broadcast-rådgiver til en medierådgiver med bred kompetanse, de siste 10 årene i Carat. I P4-gruppen skal hun være rådgiver ut mot kunder og byråer når digital lyd inngår i medieplanen.

– Jeg gleder meg veldig, har stor tro på produktet og er både ydmyk og glad for at jeg skal få ta del i P4s videre digitale reise, sier Ersek i en pressemelding.

– Veksten i det digitale lydmarkedet merkes nå svært godt i P4, sier kommersiell direktør i P4, Terje Dagestad-Larsen.

Allerede i mars passerte han digitalomsetningen for hele 2021.

– Den økte etterspørselen kombinert med at vi ruster opp våre lytteplattformer med nye apper, digital innlogging og programmatisk handel under overbygningen Smartspot.no gjør at vi rett og slett trenger flere folk, sier Dagestad-Larsen.

– Erfaringen og kunnskapen Kristina tar med seg var akkurat det vi søkte etter i den vekstfasen vi er i nå. Hun vil styrke digitalavdelingen ytterligere, noe som til slutt vil komme byråer og kunder til gode når de trenger digital lyd inn i mediemiksen, avslutter han.

Digital lyd er i kraftig vekst og annonseringen vokser i rekordfart. IRM spår at annonsekategorien lyd vil øke kraftig fremover, og tror radio vil øke fra ca. 550 millioner til rundt 700 millioner i 2022. Annonsering i podkast alene har økt fra 40 millioner i 2020, til 63 millioner i 2021 og spås nå 85 millioner i 2022. P4-gruppens digitale tilbud når over 500.000 unike lyttere hver eneste uke og har 470.000 lytteapper i det norske markedet.

Kristina Ersek begynner å jobbe i P4 1. april.

Powered by Labrador CMS