– Denne konkurransen er bare en av mange ting vi gjør for å bidra til et mer mangfoldig lydlandskap i Norge, sier Innholdssjef i Podimo, Lina Tandberg Martens.

Podimo jakter manusforfatter

Lydbok- og podkastplattformen lyser ut konkurranse: – Vi savner mer bredde i dagens utvalg av lydhistorier.

Publisert

Lydbok- og podkastplattformen Podimo søker nå etter det neste store manuset. Før sommeren setter de derfor i gang en konkurranse, og håper alle som har en drøm om å skrive manus sender inn sitt bidrag.

– Det finnes så mange historier som ikke er fortalt ennå, og vi savner mer bredde i dagens utvalg av lydhistorier. Denne konkurransen er bare en av mange ting vi gjør for å bidra til et mer mangfoldig lydlandskap i Norge, forteller Innholdssjef i Podimo, Lina Tandberg Martens, i en pressemelding.

Podimos tips:

● Ha et begrenset rollegalleri: 3-4 hovedpersoner bør være maks. ● Personene bør ha stemmer som kan skille segfra hverandre. Eksempel er ulik alder, dialekt/sosiolekt, og/eller kjønn.

● Husk at du ikke har visuelle virkemidler, derfor bør antall scener begrenses. Tidsreiser kan for eksempel være krevende.

● Det er i hovedsak dialog som driver handling, men man kan naturligvis ha en allvitende fortellerstemme.

● Spente stemninger er lettere å få til på lyd sammenlignet med actionfylte scener. Sistnevnte blir lett kaotisk for lytteren når man ikke har visuelle hjelpemidler

● Produksjoner som kan være til inspirasjon: Big Little Lies, Normal People, Unge Lovende, Girls.

Om du har en idé i hodet, en forfatter i magen, eller en følelse av at du har noe å bidra med i podkast-universet, så håper Podimo at du benytter muligheten til å sende inn ditt manus til dem.

Konkurransen ble startet mandag denne uken, og bidrag kan sendes inn helt fram til 31. august. Vinneren vil få muligheten til å være med å utvikle manuset videre, sammen med gjengen i Podimo, og få oppleve hele prosessen – alt fra casting til lydeffekter, fram til den ligger ute på plattformen.

Innholdssjefen forteller at de ser etter et manus på en sesong på 6–10 episoder, men at konseptet bør kunne tåle flere sesonger.

– Målgruppen er kvinner i aldersgruppen 30 – 45 år, og sjangeren er helst drama, med underkategorier som romantikk, spenning eller humor.

Powered by Labrador CMS